Aaaaby zdrowym być
-
forestgril
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 65
Re: Aaaaby zdrowym być
No dobra, wiara jest wiarą, ale jeśli mam komuś wierzyć w sprawach wielkiej wagi, to raczej tym, którzy są świadkami Prawdy, za którą gotowi są wiele poświęcić, a nawet życie oddać. A komuś, kto opowiada coś na YT to już trochę mniej.
-
IMPULS3
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 57
forestgril pisze: A komuś, kto opowiada coś na YT to już trochę mniej.
YT jest dla mnie najprostszym sposobem dania Wam czegoś tu i teraz. Ksiażki nie kupisz, do kogoś nie pojedziesz aby się przekonać samemu wiec pozostaje YT że możesz chociaż posłuchasz, ale tego też nie chcesz zrobić więc pozostaje moje słowo przecież Waszym a to juz całkiem malo aby kogoś przekonać.
-
forestgril

-
IMPULS3

forestgril pisze:Masz jakiś przykład „reinkarnacji” dobrze udokumentowany?
No i kolejny raz udowadniasz ze moje pisanie tu czegokolwiek jest nic nie warte. Jak tak samo się uczyłeż buddyzmy i innych religii to ja wysiadam z tego pociagu bo ewidentnie motorniczy ma oczy zasłonięte.
IMPULS3 pisze:Wpiszcie sobie reinkarnacja Santi Devi to też dostaniecie odpowiedz dlaczego lepiej nie pamiętać.
Ja w kosciele bywam niezwykle rzadko, ale jesli jestem (zazwyczaj jakieś wesela,komunie), to słucham co mówi ksiadz na kazaniu. I zawsze mam ubaw jak ci rzekomo religijni po zadaniu im pytania o czym było kazanie zaczynają się krzątać i widac że myśleli o wszystkim tylko nie o tym co mówil ksiadz. I taka to wiara i wyznanie. A Ty mi udowadniasz ze ile bym napisal to i tak to olejesz i nie przeczytasz a zadajesz pytania na to o czym już pisałem. Śmieszne, smutne i straszne zarazem.
-
forestgril

Spokojnie, ja mam to samo ale w druga stronę;) to normalne - żeby do siebie dotrzeć, trzeba się dobijać !
Dodane 21 minuty 1 sekunda:
Jeśli chodzi o Santi Devi i inne tego typu opowieści, to trzeba racjonalnie wyeliminować najbardziej prawdopodobne scenariusze:
1. Oszustwo (umowa)
2. Udział duchów obcych, z obrazami i wspomnieniami wlanymi.
Pierwsze jest stosunkowo łatwe, drugie bardzo trudne, o ile możliwe. Trzeba by jakiegoś wyganiacza złośliwych duchów prosić o pomoc
Dodane 21 minuty 1 sekunda:
Jeśli chodzi o Santi Devi i inne tego typu opowieści, to trzeba racjonalnie wyeliminować najbardziej prawdopodobne scenariusze:
1. Oszustwo (umowa)
2. Udział duchów obcych, z obrazami i wspomnieniami wlanymi.
Pierwsze jest stosunkowo łatwe, drugie bardzo trudne, o ile możliwe. Trzeba by jakiegoś wyganiacza złośliwych duchów prosić o pomoc
-
IMPULS3

forestgril pisze:Udział duchów obcych, z obrazami i wspomnieniami wlanymi.
I jak ja mam z Toba rozmawiać jak na każdym kroku udowadniasz mi że nie wiesz nic o czym piszesz? Nie masz pojęcia o tej historii dlatego wypisujesz tu jakieś pokraczne teorie.
I cofam wcześniejszy wpis, to już nie jest śmieszne, to jest katastrofa.
-
forestgril

Chcesz mnie wpędzić w wyrzuty sumienia, bo nie obejrzałem 44min filmu z gościem, który sprzedaje swoją książkę? Czy ze nie wysłuchałem 3h książki (kiedyś czytałem fragmenty), w której wszystko się co chwilę powtarza - ale e żaden sposób nie jest to książka weryfikowalna naukowo, tylko subiektywne przeżycia? Co konkretnie chcesz mi zarzucić?
-
WZÓR
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Ja mam jeszcze większy ubaw widząc jak ludzie klękają .... , a raczej kucają.IMPULS3 pisze: ↑01 maja 2026, 08:07.....
Ja w kosciele bywam niezwykle rzadko, ale jesli jestem (zazwyczaj jakieś wesela,komunie), to słucham co mówi ksiadz na kazaniu. I zawsze mam ubaw jak ci rzekomo religijni po zadaniu im pytania o czym było kazanie zaczynają się krzątać i widac że myśleli o wszystkim tylko nie o tym co mówil ksiadz. I taka to wiara i wyznanie. ...
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
IMPULS3

forestgril pisze:bo nie obejrzałem 44min filmu z gościem, który sprzedaje swoją książkę?
Nie wiem kto sprzedaje swoje ksiażki, bo dr. Matlak nie żyje od wielu lat.
forestgril pisze: Czy ze nie wysłuchałem 3h książki (kiedyś czytałem fragmenty), w której wszystko się co chwilę powtarza
A to nie jest dowód że skoro to się powtarza wszędzie bez względu na wyznanie, kulturę i miejsce? A co jest lub będzie dowodem?
Zachowujesz się jak typowy ateista który odrzuca wszystko znajdując sobie wymówkę aby nie poświecić na to 5 minut a żyć dalej w swoich standardowych przekonaniach. Pisałeś że masz doświadczenia z innych religii a nie znasz podstaw o których ja wiem choć religiami się nie interesowałem jakoś szczególnie. Malo tego są rzeczy dużo bardziej zaawansowane niż medytacji o których nie piszę bo sa niebezpieczne a do których sądząc po Twoich wpisach nie mogłeś nawet się zbliżyć. A ja też z przyczyn powyższych nie napiszę tego publicznie.
Po prostu Ty niczego nie szukasz, dlatego zadajesz powtarzajace się pytania, a wszystko zbywasz wymówkami wiec jak sam widzisz sensu taka dyskusja nie ma. Jeszcze pozostał mi Jasiek który też lubi internetowe wieści mi serwować wiec poczekam co on mi jeszcze napisze.
Dodane 2 minuty 42 sekundy:
WZÓR pisze:Ja mam jeszcze większy ubaw widząc jak ludzie klękają .... , a raczej kucają.
Ja nawet nie rozumiem samej mszy, dla mnie jeśli miałbym faktycznie się modlić to poszedłbym do kościoła jak nikogo nie ma i to by mialo dla mnie jakiś mój własny wewnętrzny sens, a tak to jest tak jak piszesz, czyli klęknik lub kucnij, wstań, siadz, przezegnaj się spuść głowę i żałuj za grzechy a my cię wybawimy. Troche to dziecinne ale co kto lubi.
-
forestgril

Wszystko, o czym mówiłeś , wiedziałem (od dawna) przetrawiłem i w końcu nie mogłem przyjąć, bo nie było dla mnie logiczne. Nie wiem nadal, jakie masz konkretnie zarzuty. Co zrobiłem źle albo powiedziałem. No i 5 minut to nie to samo co 45. Ale jak dla Ciebie nie ma sensu rozmowy, to dla mnie też, nikt nas nie zmusza.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2026, 11:05 przez forestgril, łącznie zmieniany 1 raz.