Głównie wodę, podobnie jak ja
Dodane 22 minuty 11 sekundy:
No to co? Założyć repo na gitlabie i robimy architekturę modułu? Możemy też zbierać materiały i przemyślenia . Dwa główne katalogi do dokumentacji: WIP (tam się można wyżyć bez ścisłego review) oraz Verified (tam gremium akceptuje, jeśli poziom jest zadowalający). Ustalić procedurę akceptacji , np minimum 3 osoby zatwierdzają zmiany , żeby mergować do mastera.forestgril pisze: ↑10 kwie 2026, 13:44A może by tak połączyć wysiłki?ja znam fizykę i podstawy elektroniki a mój główny zawód to programista c++, embedded tez mogę, fpga dałbym radę. Symulatory układów rlc teoretycznie umiałbym napisać (żeby sprawdzić przed lutowaniem , są też. Biblioteki do tego na stówę ), szybki układ dsp oprogramować. Jak tu ludzie umiom elektronikę, to może wystartować z doskoku open source, ale razem, a jak się pojawią wpływy z patreona to zrobić spółkę i dopieszczać na pełny etat?
Tak powoli może udałoby się coś ustalić i rozdzielić zadania. Open sorce sprawia, że jesteśmy publiczni, ale też ilość wykonanej pracy jest udokumentowana. Zresztą to głównie IP, więc w razie ataku pretensjonalnych leserów “pracujący intensywniej”’ zawsze mogą sforkować i się uprywatnic, ale dotąd każdy, kto ma coś sensownego do zaoferowania, ma prawo do wkładu i dokształcania się , by wspólna siła robocza, rosła jak kula śniegowa.
Luźne myśli, ale czy będą chetni do współpracy?