wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "jak założyć forum".
A jak chodzi o przepisy, to trudniejszy temat, bo chyba właściciel/admin jest odpowiedzialny za treści publikowane na jego forum. Więc trzeba czuwać, czy ktoś nie zamieści nielegalnych treści.

wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "jak założyć forum".

Właśnie, i tu jest pies pogrzebany.

Nawet nie próbujcie bo to droga do nikąd. Fora w lwiej części przniosły się na fejsbuka i smyrane smartfony. Tam w tym śmietniku nie wiedzieć czemu wolą się taplać. Tu jest katalog. Ale takie fora są obecnie jak napisałem wcześniej dla dinozaurów na PC-tach. Żadne nowe forum nie przyciągnie już ludzi, a stracicie tylko kasę na hosting, domenę i masę czasu i pracy. Do tego trzeba zatrudnić technicznego jak się samemu nie potrafi - i go opłacić. Reklamodawcy na puste forum nie przyjdą. Ja wiem, że byście chcieli żeby było normalne forum. Ale to już nie ten czas. Jakieś 10-15 lat za późno. A dlaczego Kamar napisał.
Nie ma kasy z tego żadnej i już nie będzie. Pozostał sentyment. Ci co działają to im to zwisa czy jest to forum czy nie. Przychodzą tu pogadać dla relaksu jedynie. A nowych nic tu nie przyciągnie więc szkoda waszego prądu.

Jeśli nie masz czasu, to daj sobie spokój. Dochód pasywny i forum to złe połączenie, co widać tutaj.

Teraz mam podobnie z magazynkiem na frezarce

Kolego,