Burny5 Burny10
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
zgranie parametrów przez port RS232 nie stanowi problemu.
Są stacje dokujące przez RS232 co czytają przez USB lub Flopy disk.
Burny 10 ... ma ten plus że ma stację juz w standarcie , tyle że we wnętrzu sterownika ( w nie których modelach ) a nowsze gdzie juz jest postawiony system XP pro. ma wystawiony port USB.
Starsze modele gdzie był system NT nie było możliwości użytkowania portu USB ze względu na brak sterowników do tego portu.
Wszystkie sterowniki BURNY … można sczytywać po przez RS232 w trybie serwisowym lub po podłączeniu do portu procesora. Oczywiście … wymagane jest odpowiednie oprogramowanie by odczytywać to co jest potrzebne jak i również modyfikować.
Im więcej danych dostanę od was tym skuteczniej będę mógł wam pomóż … oczywiście w miarę moich możliwości czasowych.
Są stacje dokujące przez RS232 co czytają przez USB lub Flopy disk.
Burny 10 ... ma ten plus że ma stację juz w standarcie , tyle że we wnętrzu sterownika ( w nie których modelach ) a nowsze gdzie juz jest postawiony system XP pro. ma wystawiony port USB.
Starsze modele gdzie był system NT nie było możliwości użytkowania portu USB ze względu na brak sterowników do tego portu.
Wszystkie sterowniki BURNY … można sczytywać po przez RS232 w trybie serwisowym lub po podłączeniu do portu procesora. Oczywiście … wymagane jest odpowiednie oprogramowanie by odczytywać to co jest potrzebne jak i również modyfikować.
Im więcej danych dostanę od was tym skuteczniej będę mógł wam pomóż … oczywiście w miarę moich możliwości czasowych.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Witam
mam inne pytanie odnosnie BURNY 5 ,
czy mozna "wejsc" do programu w sterowniku aby dokonac korekt edytorem.
To znaczy dopisac lub cos wyrzucic z programu.
Czy sterownik ma podglad do dokonanych korekt?
Posiadam ten sterownik od niedawna i mam jeszcze sporo problemow z nim.
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
mam inne pytanie odnosnie BURNY 5 ,
czy mozna "wejsc" do programu w sterowniku aby dokonac korekt edytorem.
To znaczy dopisac lub cos wyrzucic z programu.
Czy sterownik ma podglad do dokonanych korekt?
Posiadam ten sterownik od niedawna i mam jeszcze sporo problemow z nim.
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
jak najbardziej można edytować linie jak i również robić "clona" oryginału. W głównym menu wybierasz okno numer 6. I ….. i trzeba odszukać tam edytora. Nie potrafię tak z pamięci Cię pokierować ale jak będziesz chciał to przypomnij się na e-mail .
Edycję jak się robi to maszyna pokazuję która linia jest aktualnie edytowana na aktualnym rysunku.
Edycję jak się robi to maszyna pokazuję która linia jest aktualnie edytowana na aktualnym rysunku.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
cnccad,
jak masz ten schemat to prosze o niego,
(chodzi o te karte dla Burny 5 z wyjsciami na enkodery oraz zewnetrzne sevo)
Burny ma napiecie zasilania 110 V podlaczajac transformator zdaje sie ze ja uwalilem.
Uszkodzenie juz znalazlem (w zasilaczu).
Zdaje sie jednak ze jeszcze ta karta ma gdzies zwarcie.
pozdrawiam
jak masz ten schemat to prosze o niego,
(chodzi o te karte dla Burny 5 z wyjsciami na enkodery oraz zewnetrzne sevo)
Burny ma napiecie zasilania 110 V podlaczajac transformator zdaje sie ze ja uwalilem.
Uszkodzenie juz znalazlem (w zasilaczu).
Zdaje sie jednak ze jeszcze ta karta ma gdzies zwarcie.
pozdrawiam