To nie jest kraj dla starych ludzi
A tak w ogóle, teraz to seriale się liczą. Filmy to dno, w serialach można znaleźć perełki:
Gra o Tron
Szōgun (2024)
Czarnobyl
Problem 3 ciał
Wikingowie
Gomorra
Ślepnąc od świateł
Battlestar Galactica
Spartakus: Krew i piach (do momentu ucieczki)
Klasyka Filmu
-
Astralny Byt
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 8
Re: Klasyka Filmu
===============
Filmy mistrza Davida Lyncha .
Od czego zacząc poznawać filmografie tego twórcy .
Jest to jasne . Od Blue Velvet
To nie jest jego pierwszy film ale jest on pierwszym już dopracowanym filmem .Dopracowanym , doszlifowanym i gotowym na widza filmem tego geniusza .
Dodane 4 minuty :
O czym jest ten film . W małym amerykanskim miasteczku młody człowiek okolo 20 letni natyka sie na ślady przestepstwa ,zaczyna go pasjonować badanie tej tajemnicy .
Dodane 12 minuty 19 sekundy:
--------------
Kim jest David Lynch dla mnie .To artysta który postanowił realizować część swoich projektów w postaci filmów .
Jest osobą która wywarła wielki wpływ na dziesiatki twórców filmowych ,echa tego widać nawet u innych wielkich reżyserów .
Na pierwszym miejscu artysta ,na drugim miejscu wspaniały twórca filmów .Wielki człowiek który nigdy nie sprzedał sie korporacjom .Zrobił wiele godzin wspaniałych filmów ,zawsze był sobą w tym co robił .
Dodane 6 minuty 20 sekundy:
Filmy mistrza Davida Lyncha .
Od czego zacząc poznawać filmografie tego twórcy .
Jest to jasne . Od Blue Velvet
To nie jest jego pierwszy film ale jest on pierwszym już dopracowanym filmem .Dopracowanym , doszlifowanym i gotowym na widza filmem tego geniusza .
Dodane 4 minuty :
O czym jest ten film . W małym amerykanskim miasteczku młody człowiek okolo 20 letni natyka sie na ślady przestepstwa ,zaczyna go pasjonować badanie tej tajemnicy .
Dodane 12 minuty 19 sekundy:
--------------
Kim jest David Lynch dla mnie .To artysta który postanowił realizować część swoich projektów w postaci filmów .
Jest osobą która wywarła wielki wpływ na dziesiatki twórców filmowych ,echa tego widać nawet u innych wielkich reżyserów .
Na pierwszym miejscu artysta ,na drugim miejscu wspaniały twórca filmów .Wielki człowiek który nigdy nie sprzedał sie korporacjom .Zrobił wiele godzin wspaniałych filmów ,zawsze był sobą w tym co robił .
Dodane 6 minuty 20 sekundy:
Gruby mocny film ,polecam jesli moge .Ale napisze też ciekawostke . twórcy tego filmu bracia zmienili płeć ,serio i już nie zrobili zadnego fajnego filmu po tym dokonaniu gwałtu na swojej psychice .
-
Staszek_Staszek
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 1
Mnie się podoba "Bandyta" 1997 r.
Doskonała muzyka.
Niestety teraz trudno ten film zobaczyć ponieważ ta 12-latka:

na chwilę się rozebrała.
Natomiast muzyka jest dostępna. Wystarczy wpisać "Taniec Eleny".
Doskonała muzyka.
Niestety teraz trudno ten film zobaczyć ponieważ ta 12-latka:

na chwilę się rozebrała.
Natomiast muzyka jest dostępna. Wystarczy wpisać "Taniec Eleny".
-
strikexp
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 2
Tu najdziesz ten film, aczkolwiek ostrzegam że stronka śliska. Ja używam Linux, adblocka, rejestrowałem się z osobnego konta e-mail z osobnym hasłem. Więc wirusów się nie boję, ale jest tam bardzo dużo pirackich filmów i seriali.
Generalnie jest to przykład że jak się jest pedziem i reżyserem. To się dobiera do dzieci nazywając to sztuką. Inny skandaliczny film to Leon zawodowiec, podobno Natalie Portman została po nim nękana przez zboczeńców.
Generalnie jest to przykład że jak się jest pedziem i reżyserem. To się dobiera do dzieci nazywając to sztuką. Inny skandaliczny film to Leon zawodowiec, podobno Natalie Portman została po nim nękana przez zboczeńców.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2025, 17:53 przez WZÓR, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post zawiera link do pirackiej strony z filmami,
Powód: Post zawiera link do pirackiej strony z filmami,
-
Makler
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)

- Posty w temacie: 1
Za komuny często gęsto chodziłem do kina na seanse filmowe.
Działa Nawarony , wszystkie odcinki z Bruce Lee i wiele innych.
Najbardziej z tych wypadów do kina wspominam również Kroniki Filmowe (przed seansem obowiązkowe).
Brakuje mi ich teraz ....
Działa Nawarony , wszystkie odcinki z Bruce Lee i wiele innych.
Najbardziej z tych wypadów do kina wspominam również Kroniki Filmowe (przed seansem obowiązkowe).
Brakuje mi ich teraz ....