Dokąd zmierza świat?

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 89

Re: Dokąd zmierza świat?

Post napisał: IMPULS3 » 17 wrz 2025, 21:27

drzasiek90 pisze:Drony wleciały w konkretnym celu - ale nie były uzbrojone więc nie miały wywołać żadnych szkód.

A masz jakiś detektor co wykrywa jaki prezent niesie ze sobą? Bądz poważny, powinny być zestrzelone i to tym bardziej poza naszą granicą.
Natomiast pisałem wczesniej że błędy były są i będą, szczęście ze nikt nie ucierpiał ale to nie zmienia sytuacji że jest problem z tym co wlatuje.
Tym powinni się zajmować politycy a nie kłótniami. Ale o czym ja marzę...

pukury
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10

Post napisał: pukury » 17 wrz 2025, 21:33

Hej.
Piszą / mówią że ta rakieta była " zepsuta " .
Ale to przecież produkcja USA - więc jak to jest ?
Sojusznik nam sprzedał ( za godną kasę ) zepsute rakiety ?
No i jak ta była felerna to jaki jeszcze sprzęt od USA też może być kulawy ?
pzd.
Mane Tekel Fares

szopenn
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 61

Post napisał: szopenn » 17 wrz 2025, 21:49

IMPULS3 pisze:Uważam że są ważniejsze rzeczy obecnie niż wywoływanie wszędzie konfliktów. Niestety to jest lotny materiał dla wszelkich ideowców aby tylko osłabić nasz kraj

nie jestem za tym żeby wywoływać te konflikty. Ale chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt, że niemcy, mierząc dzisiejszymi standardami i w świetle wszechpanujacych kłamstw, to naprawdę można uznać że biją się w pierś za to co się stało i jak ich naród postąpił, nawet jeśli to bicie się w pierś nie jest takie jakie sobie byśmy życzyli, zresztą oprawcy 2giej wojny światowej nie tylko uciekali do brazylii ale znajdowali schronienie w ośrodkach badawczych w usa. I to była zakłamana ameryka która to wszystko rozliczała. I właśnie tu jest taka sprawa, że jeśli dzisiejsza narracja tych czy tamtych nadal kieruje się w stronę niemiec tylko i wyłącznie po tylu latach, to tylko po to, żeby skorzystała na tym rosja. A rosja nie jest naszym przyjacielem, i zależy jej tym bardziej na tym, żeby taki czy taki "polak" swoją złość kierował tylko na niemców.

Dodane 2 minuty 29 sekundy:
IMPULS3 pisze:Drony wleciały w konkretnym celu - ale nie były uzbrojone więc nie miały wywołać żadnych szkód.

broni ruskiego dalej, bo nawet jak puścił drony w naszą przestrzeń powietrzną to przecież bez ładunków wybuchowych to co się stało - problem nie leży w tym że wleciały ale w tym, żeby udowodnić że mogły ewentualnie wyrządzić jakieś szkody - bo to co wyrządziły to ściema a ci ludzie co tam wleciał przez dach to przecież koalicyjni statyści. No tak tym narodem łatwo manipulować, że ja pier.... Ale niemcy to dopiero zagrożenie, i unia. Pozdrawiam tych prawdziwych trzeźwo myślących polaków. Dobrze, że się do nich nie zaliczam. A ja wiem tylko jedno co by się stało gdyby 5 dronów bez ładunków rozwaliły dachy w turcji. Na następny dzien putin miałby 40 dronów uzbrojonych po zęby skutecznie rozpierd... jakąś infrastrukture i nawet by nie jękną. A ci polacy to dalej marzą, jacy oni nie mocni. I później słuchasz takiego tristara czy drzaśka jak oni od unii uciekają i niemca będą bić, i ręce opadywują. I co ty jeden z drugim myślisz, że jak rządzić będą prawdziwi polacy to będą mieli takie przywalenie, że zachowają się jak turcja? To schowaj jeden z drugim tą szabelke i pseudo dume narodową włącz myślenie.

Drzaśka celowo nie blokuje, obserwuje jak daleko można popaść w duractwo. Wiedzie w tym prym i jakoś nie chce tego przeoczyć. Pewnie, że nie będę nawet gadał z kolesiem, który rości sobie prawa do tematu o muzyce, który założył x-lat temu. Jednak stracić okazję do przeczytania głupot drzaśka? Nie dożyłbym do następnego dnia.

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 80
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 18 wrz 2025, 08:37

IMPULS3 pisze:
17 wrz 2025, 21:27
A masz jakiś detektor co wykrywa jaki prezent niesie ze sobą? Bądz poważny, powinny być zestrzelone i to tym bardziej poza naszą granicą.
Przecież następnego dnia, zdaje się minister obrony narodowej oświadczył, że zostały zestrzelone drony stanowiące zagrożenie. Więc na jakiejś podstawie oceniano, które stanowią zagrożenie a które nie.
Poza tym sam premier wygłaszał regułki, że mamy do czynienia z dezinformacją, a tymczasem sami tą dezinformację szerzyli.
Tak czy siak, jeśli rusek puścił drony w celu przetestowania nas, to test oblaliśmy jako naród koncertowo.
O ile drony puścił rusek...

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 18 wrz 2025, 08:55

drzasiek90 pisze:Więc na jakiejś podstawie oceniano, które stanowią zagrożenie a które nie.

Niewiem jaka jest masa wlasna tego czegoś, ale wystarczy aby silnik który coś tam waży spadł z wysokosci i juz może zrobic krzywdę.
Nie jesteś głupi a robisz argumenty jakbyś był dzieckiem. Polityk to zawodowy kłamca tak ktoś powiedzial i tego się trzymajmy. Bedzie prościej. Mnie nie interesuje że jakis polityk coś powiedział bo ja ich staram się nie słuchać, natomiast co do bezpieczeństwa to mi przyszedł alert że jak coś znajdę to zeby zgłosić, ale aby się ukryć lub zejść z wyższych pięter na te dolne to już nie pisało.

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 18 wrz 2025, 09:12

IMPULS3 pisze:
18 wrz 2025, 08:55
Niewiem jaka jest masa wlasna tego czegoś, ale wystarczy aby silnik który coś tam waży spadł z wysokosci i juz może zrobic krzywdę.
Jakby ci spadł na głowę albo na samochód, to może i zrobi krzywdę.
Ale zerwać cały dach z domu i jeszcze rozwalić mur i betonowy strop?
Ludzie...
Jeśli ktokolwiek w to uwierzył, że to był dron, to albo jest wyjątkowo tępy albo zwyczajnie nie myśli i nie analizuje, tylko po prostu łyka wszystko co mu telewizor mówi.

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 18 wrz 2025, 11:32

drzasiek90 pisze:Jakby ci spadł na głowę albo na samochód, to może i zrobi krzywdę.

Dlatego nie pisałem o tym przypadku tylko odnośnie tego że jest to zagrożenie i powinno być usuwane na ile się da.
A Tyś czepił się jakiegos politycznego bełkotu i trajkoczesz jakby to miało jakieś znaczenie.
Znaczenie ma to ze siedzisz sobie przy oknie i nagle uderza dron, i to jest zagrożenie.
Mniej słuchaj polityków to będziesz zdrowszy, :P

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 18 wrz 2025, 12:26

IMPULS3 pisze:
18 wrz 2025, 11:32
Znaczenie ma to ze siedzisz sobie przy oknie i nagle uderza dron, i to jest zagrożenie.
Zagrożenie jest wtedy, jak siedzisz sobie przy oknie i nagle w dom uderza rakieta.
Bo wojska nie są odpowiednio przeszkolone, bo sprzęt jest nie sprawdzony, bo reakcja jest nie adekwatna do sytuacji.
Oczywiście, że te drony nie powinny wlecieć na nasze terytorium, dlatego śledzić je trzeba jak jeszcze są poza.
A jeśli pozwolono im wlecieć a dycyzję o zestrzeleniu podjęto nad zabudowaniami, to nie ma się co chwalić sukcesem i wzorową reakcją, tylko trzeba skulić głowę i z pokorą przyjąć, że się dało du**.

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 18 wrz 2025, 12:35

drzasiek90 pisze:A jeśli pozwolono im wlecieć a dycyzję o zestrzeleniu podjęto nad zabudowaniami, to nie ma się co chwalić sukcesem i wzorową reakcją, tylko trzeba skulić głowę i z pokorą przyjąć, że się dało du**.

No to już pretensje do polityków miej. Ja ich nie chwalę, :P I też ich nie oglądam, oni zawsze sami o sobie mają dobre zdanie. Moze jakby uustanowili dzień polityka i wręczali sobie wzajemnie medale to by im przeszła to przerośnięte EGO? A może i nie.... :P

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 18 wrz 2025, 16:22

Ale patrz jak ładnie zapomniano o aferze z KPO.
Teraz drony są na topie.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”