IMPULS3 pisze:Uważam że są ważniejsze rzeczy obecnie niż wywoływanie wszędzie konfliktów. Niestety to jest lotny materiał dla wszelkich ideowców aby tylko osłabić nasz kraj
nie jestem za tym żeby wywoływać te konflikty. Ale chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt, że niemcy, mierząc dzisiejszymi standardami i w świetle wszechpanujacych kłamstw, to naprawdę można uznać że biją się w pierś za to co się stało i jak ich naród postąpił, nawet jeśli to bicie się w pierś nie jest takie jakie sobie byśmy życzyli, zresztą oprawcy 2giej wojny światowej nie tylko uciekali do brazylii ale znajdowali schronienie w ośrodkach badawczych w usa. I to była zakłamana ameryka która to wszystko rozliczała. I właśnie tu jest taka sprawa, że jeśli dzisiejsza narracja tych czy tamtych nadal kieruje się w stronę niemiec tylko i wyłącznie po tylu latach, to tylko po to, żeby skorzystała na tym rosja. A rosja nie jest naszym przyjacielem, i zależy jej tym bardziej na tym, żeby taki czy taki "polak" swoją złość kierował tylko na niemców.
Dodane 2 minuty 29 sekundy:
IMPULS3 pisze:Drony wleciały w konkretnym celu - ale nie były uzbrojone więc nie miały wywołać żadnych szkód.
broni ruskiego dalej, bo nawet jak puścił drony w naszą przestrzeń powietrzną to przecież bez ładunków wybuchowych to co się stało - problem nie leży w tym że wleciały ale w tym, żeby udowodnić że mogły ewentualnie wyrządzić jakieś szkody - bo to co wyrządziły to ściema a ci ludzie co tam wleciał przez dach to przecież koalicyjni statyści. No tak tym narodem łatwo manipulować, że ja pier.... Ale niemcy to dopiero zagrożenie, i unia. Pozdrawiam tych prawdziwych trzeźwo myślących polaków. Dobrze, że się do nich nie zaliczam. A ja wiem tylko jedno co by się stało gdyby 5 dronów bez ładunków rozwaliły dachy w turcji. Na następny dzien putin miałby 40 dronów uzbrojonych po zęby skutecznie rozpierd... jakąś infrastrukture i nawet by nie jękną. A ci polacy to dalej marzą, jacy oni nie mocni. I później słuchasz takiego tristara czy drzaśka jak oni od unii uciekają i niemca będą bić, i ręce opadywują. I co ty jeden z drugim myślisz, że jak rządzić będą prawdziwi polacy to będą mieli takie przywalenie, że zachowają się jak turcja? To schowaj jeden z drugim tą szabelke i pseudo dume narodową włącz myślenie.
Drzaśka celowo nie blokuje, obserwuje jak daleko można popaść w duractwo. Wiedzie w tym prym i jakoś nie chce tego przeoczyć. Pewnie, że nie będę nawet gadał z kolesiem, który rości sobie prawa do tematu o muzyce, który założył x-lat temu. Jednak stracić okazję do przeczytania głupot drzaśka? Nie dożyłbym do następnego dnia.