Dokąd zmierza świat?

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

szopenn
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 61

Re: Dokąd zmierza świat?

Post napisał: szopenn » 17 wrz 2025, 19:29

Astralny Byt pisze:.Na innym wielkim forum całe lata prowadziłem wojny o Polskość tu nic nie napisze .

Ja nie porzebuje polskości, potrzebuje życ w normalnym kraju. Polskość to juz jest ideologia, ja nie popadam pod żadną. Jednak gdy już będzie normalnie, to pomyślę sobie - tu się dobrze żyje. Może warto walczyć o tą normalność, ale nie polskość. O walkę o polskość nie pójdę, wręcz chętnie powyrzynam wszystkich, którzy ideologicznie o nią walczą. Kiedys atom pisał, że jemu rozkazywać nie będą hła hła, ale mi też nie, niech prowadzą pod ścianę jak naziści.
W tym momencie w Polsce nie jest normalnie, i za sytuację odpowiadają w dużej mierze osoby propagujące polskość - której sami nie rozumieją. To podobnie jak katolicy - w niedziele w kościole, dekalog na pamięć i ch.. z tego, oj przepraszam fapa - jaś z tego.

A podobno lubisz muzykę i artystyczny przekaz, to tam ci teraz wrzucę utwór który się nazywa "I am not gonna stand for it" - a tekst jest taki wydaje się od czapy, zupełnie bez sensu, ale krótko i zwięźle.

ktoś grzebał mi paluchami w ciastku - nie pozwole na to. I nie obchodzi mnie polskość, katolicyzm czy inne durnoty. Dobrze ogarnij tekst tej piosenki, bo jest adekwatny do klimatu polskiego. tekst jest też kultularny i mówi - że nie daj boże, nie chciałbym komuś błędnie nie ufać - haha - to jest dobre.. powiem ci prościej co to oznacza - Możesz się iść WYPAŁ... :D Nawet mickiewicze wpierd.. w ten naród głupoty, a siedzieli za granicą z piórem w jednym ręku a drugim na francuskim cycu. Polszkość hłe hłe... i niemcy dalej nie dają - bo "ciort pilnuje".
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2025, 19:51 przez szopenn, łącznie zmieniany 2 razy.

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 80
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 17 wrz 2025, 19:46

IMPULS3 pisze:
17 wrz 2025, 19:14
Innymi slowy informacji prawdziwych nie ma nigdzie?
Jeśli chcesz temat drążyć, powinieneś przeczytać jeszcze raz to co napisałem.
Tym razem spróbuj ze zrozumieniem :)

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 89

Post napisał: IMPULS3 » 17 wrz 2025, 19:50

drzasiek90 pisze:Chyba musisz przeczytać jeszcze raz to co napisałem.
Tym razem spróbuj ze zrozumieniem :)

Taaaaa, :P

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 80
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 17 wrz 2025, 19:57

tuxcnc pisze:
17 wrz 2025, 19:19
Ta ostatnia sytuacja z rozwaleniem chałupy jest idealnym przykładem. Było wiadomo, że coś w chałupę pieprznęło i na pewno miało to związek z przelotem ruskich dronów. Najpierw wszyscy twierdzili że uderzył dron, czego wiedzieć nie mogli, bo i niby skąd, a teraz wszyscy się prześcigają jaka to była rakieta i czemu nie wybuchła, czego dokładnie tak samo wiedzieć nie mogą...
Od początku wiadomo było, że to nie dron.
Przecież wystarczyło pomyśleć, popatrzeć na fotografie i wyciągnąć wnioski.
Skoro nie było wybuchu, jaki to musiałby być dron, żeby tak chałupę rozwalić?
A gdyby był wybuch, byłby wspominany. Noi nie byłoby szyb w oknach.
Ja od początku podejrzewałem, że jeśli faktycznie coś w ten dom uderzyło, to była to nieuzbrojona rakieta.
Nawet zacząłem o tym tutaj pisać, ale wkońcu nie wstawiłem posta, bo i tak zostałbym zaatakowany, o szerzenie "teorii spiskowych".
Myślący samodzielnie wiedzieli.
Pelikany i tak by nie uwierzyli.
tuxcnc pisze:
17 wrz 2025, 19:19
Powyższe to nie są świadome kłamstwa popełniane z premedytacją, raczej pisanie co ślina na język przyniesie, bo coś napisać trzeba.
Media może i nieświadomie kłamią, ale naciągaja prawdę.
Ale dostają informacje od rzeczników, dowódców, polityków.
A ci świadomie kłamią.
Do tego, aby stwierdzić, że poszła rakieta w chałupę nie trzeba było prokuratury. Dowództwo wojskowe wiedziało od początku, politycy zatem również.
Cała ta szopka była nieudolną próbą ukrycia, że taka sytuacja nastąpiła.
Drony były nieuzbrojone, szkody wyrządziliśmy sobie sami.
W jakim świetle nas to stawia?
Kosiniak z Kamyszem wychwalił się, że wszystko zadziałało wzorowo a tu taka wtopa.
Jeśli drony wypuścił rusek, aby nas sprawdzić, to teraz się z nas śmieją...
Przykre to jest niestety.
Niestety (dla nich) jest internet i ludzie w łatwy sposób wyszukują i dzielą się informacją.
Dlatego takie kłamstwa nie mogą zostać tak łatwo zamiecione pod dywan.
IMPULS3 pisze:
17 wrz 2025, 19:50
Taaaaa, :P
Fakty nie pasują ci do ideoligii? ;)

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 17 wrz 2025, 20:11

drzasiek90 pisze:Fakty nie pasują ci do ideoligii? ;)

Moje fakty pasują do faktów, mnie ideologie nie interesują. A fakty są dla mnie proste,
"Rosyjska" rakieta w Przewodowie okazała się ukraińską.
"Jadalne" zboże z Ukrainy okazało się technicznym.
"Białoruski" operator drona nad Belwederem okazał się ukraińcem.
"Rosyjski" dron niszczący dom w wyrkach okazał się rakietą wystrzeloną z polskiego F-16.

1. Rakiete utajniono na początku bo politycy to zawsze byli kłamcy, natomiast dodatkowo być moze nie chciano wywoływać nastrojów antyukraińskich-ale to już mój domysł.
2. Zboże ktoś wprowadził bo miał w tym interes, wiec szukaj w rządzie ówczesnym albo i w tym bo dla mnie to wszystko jedno.
3. Dron nad Belwederem to nie jest jakieś wielkie wydarzenie i nie widzę powodu aby cokolwiek w tym mataczyć, więc pkT pierwszy jeszcze raz, :P
4. To samo co w punkcie pierwszym tyle tylko ze to policzek dla pilotów NATO więc znów kłamstwo by coś osłodzić.

Generalnie dla mnie w obecnej sytuacji nie są to problemy bo błedy się zdarzają. Nie widzę tylko powodu aby coś tak błahego ukrywac. Ale jak pisałem to wina polityków którzy na kłamstwie żyją, natomiast czy dany dziennikarz dostajacy taką informacje jest tym złym? No chyba nie, dziennikarz przekazuje to co wie na obecną chwilę. Zakładając ze ma tylko takie informacje.
Dalatego nie da się w 100% pewnosci komentować na żywo bo zawsze jest duze ryzyko błędu, a po czasie każdy mądry ale to po czasie. :P
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2025, 20:13 przez IMPULS3, łącznie zmieniany 1 raz.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 64

Post napisał: jasiu... » 17 wrz 2025, 20:12

IMPULS3 pisze:
17 wrz 2025, 19:14
No właśnie, ja lubię jak dzieniikarz/dziennikarka pomimo że zna osobiscie jakieś zagadnienie to dodatkowo zaprasza gości.
Ot jak Klarenbach w niedzielę wieczorem? Lubisz?

Jak widzę takiego młodego Sośnierza, albo jemu podobnych, od razu zmieniam kanał.
Astralny Byt pisze:
17 wrz 2025, 19:27
Na innym wielkim forum całe lata prowadziłem wojny o Polskość
Przeczytaj sobie Wesele Wyspiańskiego, może zrozumiesz, ten fragment, kiedy poeta mówi "A to Polska właśnie". A działo się to w czasach, kiedy Polski na żadnej mapie znaleźć nie było można!
drzasiek90 pisze:
17 wrz 2025, 19:57
Media może i nieświadomie kłamią, ale naciągaja prawdę.
Media chcą być pierwsze z wiadomością, nieważne czy ta wiadomość jest prawdziwa, czy nie. Bo jeśli nie jest prawdziwa, to się mimochodem gdzieś na marginesie wstawi sprostowanie.

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 17 wrz 2025, 20:24

jasiu... pisze:Lubisz?

Wiesz kogo lubię od spraw rosyjskich? , Arleta Bojke -ma kanał na YT, Barbara Włodarczyk, dawniej przed wojną oglądałem Marcin Strzyżewski też na YT, troch e podróżników naszych czyli Autostopem Na koniec Świata -też był w tamtym roku w Rosji więc jest sporo odcinków, Marian Na Swiecie-też fajne miał podróze choć ostatnio coś mało nagrywa, i kilku innych.

szopenn
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 61

Post napisał: szopenn » 17 wrz 2025, 20:40

IMPULS3 pisze:Wiesz kogo lubię od spraw rosyjskich? , Arleta Bojke -ma kanał na YT, Barbara Włodarczyk, dawniej przed wojną oglądałem Marcin Strzyżewski też na YT, troch e podróżników naszych czyli Autostopem Na koniec Świata -też był w tamtym roku w Rosji więc jest sporo odcinków, Marian Na Swiecie-też fajne miał podróze choć ostatnio coś mało nagrywa, i kilku innych.

kiedyś też oglądałem nie pamiętam kogo ale oglądałem. Dziwiłem się tylko taki głupim wnioskom bo niby koleś podróżuje w czapeczce z orzełkiem po rosji i puentuje na koniec, że rosjanie to przyjaciele. Jednak to było przed kowidem, kiedy ludzie wierzyli we wszystko. Teraz byłoby inaczej.

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 17 wrz 2025, 20:45

szopenn pisze:Dziwiłem się tylko taki głupim wnioskom bo niby koleś podróżuje w czapeczce z orzełkiem po rosji i puentuje na koniec, że rosjanie to przyjaciele.

On ma to podejscie które ja lubię u ludzi którzy faktycznie sie czymś zajmują. Czyli widza i białe i czarne. Trudno powiedzieć coś złego o narodzie rosyjskim skoro jest faktycznie przyjazdny, natomiast kreml zawsze był opętany i zawsze szczuł swój naród na innych bo tyle potrafił.
I nic się nie zmieniło, rosjanie gdyby obecne pseudo władze były normalne to żyli by w zgodzie i z Ukraina i z nami, a tak przez śmieci z kremla mamy to co mamy.
Trzeba to umiec odrózniać.

Astralny Byt
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 12

Post napisał: Astralny Byt » 17 wrz 2025, 20:54

Niechce sie z wami kłucić ja to przerabiałem setki razu . Nie chce bo po co . Nie chce komukolwiek czegoś udawadniac ,nie po to tu jestem .
Nie chce tej gadki , tych kłamstw itp . ja nasłuchałem sie tego do oporu ,Nie chce o tym gadać . I nie bede .Bo mam swoje zdanie ale niechce nawracać innych ,poco sami sie przekonają

Dodane 7 minuty 1 sekunda:
Wole posłuchać muzyki ,ugotować coś smacznego albo obejrzeć za***isty film . Ja kłutnie przerabiałem już .Nie wchodze w to .

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”