Porównanie

Dyskusje na temat stosowania i doboru narzędzi, głównie skrawających
Awatar użytkownika

kozak12
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2

Re: Porównanie

Post napisał: kozak12 » 30 sie 2025, 21:34

tuxcnc pisze:
30 sie 2025, 19:36

Dam Ci taki przykład, jak to sam byłem w szoku.
Chiński nóż MGEHR 150, trzonek z tych najtańszych, a płytki to w ogóle najtańsze jakie znalazłem na Aliexpress.
Że tak się zapytam testowales jakieś inne narzędzia czy tylko te z aliexppres.
Wrzucę jutro fotki tych tanich złomowych trzonków czy płytek z niewiadomo czego .
Dla porównania jakiś inny trzonek markowy.
Nie mówię że wszystkie tanie są złe . Ale Ty nie wiedziałeś nic innego poza trzonkiem z aliexppres i się jarasz co on potrafi . Jak byś zobaczył ile wiórów zrobi normalna płytka a ile podróbka to byś mógł przeliczyć czy warto kupować płytkę za 20zl czy za 5zl

Awatar użytkownika

MarLip
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3

Post napisał: MarLip » 31 sie 2025, 13:11

Chyba pierwszy raz zgodzę sie z kolegą Tuxem (tutaj w kontekście robienia 100km żeby sprzedać paczkę plytek) ale to się zmienia (mam na myśli że firmy zaczęły zwracać uwagę na to czy każda podróż handlowca ma sens). Ogolnie zmienia się model sprzedaży. Handlowcy będą musieli stać sie faktycznie doradcami i profesjonalnym wsparciem a nie ludźmi od przerzucania paczek płytek. Wartość która bedzie stała za cena to bedzie musiała byc wiedzą handlowca, całą resztę zalatwia platformy b2b i boty.
K.I.S.S - Keep it simple stupid!

Awatar użytkownika

kozak12
Posty w temacie: 2

Post napisał: kozak12 » 31 sie 2025, 15:25

MarLip pisze:
31 sie 2025, 13:11
Chyba pierwszy raz zgodzę sie z kolegą Tuxem (tutaj w kontekście robienia 100km żeby sprzedać paczkę plytek)
Ja nie wiem jak w waszych regionach ale u nas chandlowiec z paczką płytek nie przyjeżdża bo i po co ?
Natomiast czasem trafi się fajny chłopak z walizka narzędziowa na testy . Można coś podpatrzeć.

Awatar użytkownika

MarLip
Posty w temacie: 3

Post napisał: MarLip » 31 sie 2025, 15:57

Chodzi mi bardziej o takie przyjazdy z cyklu "jestem w poblizu to wpadne". Wiem że w niektórych firmach kładzie (kładło?) sie nacisk na to żeby handlowcy jeździli i z czasem te przejazdy zrobiły sie tylko po to by sie przyjechać (korpo moglo odznaczyc aktywnosc)Jasne że podtrzymywanie relacji jest ważne ale w pewnym momencie każdy chyba zada pytanie - "po co?". Dlatego twierdze że.zmieni sie sposób sprzedaży - handlowcy terenowi od spotkań "w poblizu" staną sie zbędni. Tak myślę...
K.I.S.S - Keep it simple stupid!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Narzędzia - frezy, noże, gwintowniki etc ”