Tuleje Taperlock
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Tuleje Taperlock
Witam . Chcialbym uzyc w moim projekcie - tulei Taperlock 3535 F 70 do mprzeniesienia napedu na kolo pasowe. . Nigdzie nie moge znalezc danych technicznych odnosnie pasowania otworu wystepujacego w tym urzadzeniu. Dzwonilem juz do Wloch, kilku sprzedawcow w Niemczech i kilkunastu w Polsce. Nikt nie ma tych danych , kazdy mowi ze H7 ale nikt nie ma danych. Prosze o pomoc. 

Ostatnio zmieniony 23 cze 2025, 10:01 przez Albape, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Re: Tuleje Taperlock
Oprocz tolerancji nie potrzebuje niczego, wszystko mam. Uwierz mi, Wlosi powiedzieli ze H7 plus minus kilka setek Niemcy - od P9 wzwyz w Polsce H7 ale nie wiedza gdzie tego szukac. Jako stary technik uczylem sie ze sa 2 metody pasowan : wg. stalego otworu lub wedlug stalego walka i tyle. Teraz czy ja przeoczylem zmiany w regulach czy sie zestarzalem? Haha Sorki nie mam polskiej klawiatury.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: Tuleje Taperlock
Albape pisze:Witam . Chcialbym uzyc w moim projekcie - tulei Taperlock 3535 F 70 do mprzeniesienia napedu na kolo pasowe. . Nigdzie nie moge znalezc danych technicznych odnosnie pasowania otworu wystepujacego w tym urzadzeniu.
My nie znamy twojego urządzenia bo go nie pokazałeś. Nie wiadomo też o jakim otworze pytasz, czy otworze pod wał czy otworze stożkowym pod tuleje.