cięcie wodą....
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 16
To nie tak.
Po prostu jak czytam takie kalkulacje i teoretyzowanie to otwiera mi się scyzoryk w kieszenie. Mam dość często kontakt ze sprzedawcami maszyn i to "ONI" wyliczają ile to się na tym nie zarabia.
Wiem, że dla Ciebie dobrze by było jakby w każdym garażu stał WATER JET.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Znajdź mi natomiast klientów którym maszyna się zwraca według twoich OBLICZEŃ. Nierealne.
Co do konkurencji to wiesz napewno, że w tych czasach to monopol ma tylko jeszcze POCZTA POLSKA i TELEKOMUNIKACJA.
Po prostu jak czytam takie kalkulacje i teoretyzowanie to otwiera mi się scyzoryk w kieszenie. Mam dość często kontakt ze sprzedawcami maszyn i to "ONI" wyliczają ile to się na tym nie zarabia.
Wiem, że dla Ciebie dobrze by było jakby w każdym garażu stał WATER JET.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Znajdź mi natomiast klientów którym maszyna się zwraca według twoich OBLICZEŃ. Nierealne.
Co do konkurencji to wiesz napewno, że w tych czasach to monopol ma tylko jeszcze POCZTA POLSKA i TELEKOMUNIKACJA.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 16
To jest bardzo trudne pytanie i myślę że od nikogo kto posiada maszynę konkretnej odpowiedzi nie uzyskasz.
Jest wiele rodzajów maszyn różne koszty części zamiennych, form serwisowania,różne koszty stałe oraz koszty utrzymania pracowników. Są to jednak o wiele wyższe liczby niż
w twoich kalkulacjach.
Jest wiele rodzajów maszyn różne koszty części zamiennych, form serwisowania,różne koszty stałe oraz koszty utrzymania pracowników. Są to jednak o wiele wyższe liczby niż
w twoich kalkulacjach.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
Przepraszam, ze sie wtrace ale u mnie na 8godzinna zmiane licznik na pompie zadko przekracza 6h. No chyba, ze wycinamy sita to jest wiecej.
[ Dodano: 2008-11-27, 22:34 ]
Od razu mam pytanie koledzy. Jakie klawiatury macie przy swoich maszynach? U mnie jest zwykla a'la windowsowa al ekompletnie sie nie nadaje.. piasek woda i tak dalej ... Wiecie moze gdzie mozna nabyc taka klawiature maszynowa?

[ Dodano: 2008-11-27, 22:34 ]
Od razu mam pytanie koledzy. Jakie klawiatury macie przy swoich maszynach? U mnie jest zwykla a'la windowsowa al ekompletnie sie nie nadaje.. piasek woda i tak dalej ... Wiecie moze gdzie mozna nabyc taka klawiature maszynowa?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Re: cięcie wodą....
aktualne cisnienie u Flow od roku to 6000 barDavido_olawa pisze:Witam czy ktoś orientuje sie jakie ciśnienie panuje na wylocie dyszy oraz jak jest ona zbudowana?
[ Dodano: 2008-12-19, 00:55 ]
skoti pisze:HUD, do jakiej maszyny podajesz te ceny ?
U nas mamy maszynkę z Omax- a http://www.jetsystem.pl/ Czesci są w podobnych cenach ale już czasy eksploatacji dużo krótsze . Np wymiana uszczelnień w pompie co 400 godzin . Kryza szafirowa wytrzymuje ok 50 godzin itd. Największy problem jaki mamy to filtry do wody . Niestety leci u nas taka woda w sieci ze komplet filtrów wytrzymuje średnio 12 -15godzin .
Wode mozna oczyscic przed doprowadzeniem do pompy, wasza wode musicie przanalizowac
i sprawdzic co jest wwodzie moze macie silikaty. To da sie oczscic.
Spobujcie z diamentowymi dyszami.