Witam wszystkich.
W tematycec CNC jestem nowy. Mam możliwość korzystania z programu SOLIDworks CAM2020 ,jednak nie wiem jakiego postrpocesora użyć do maszyny którą mam w domu. Maszna to ploter frezujący, stół 600x900 w programie Vectric obługuje postprocesor G-code ARCS (mm). Co wybrać w SolidCamie? Ewentualnie skąd wziąć nowy? Podpowiedzcie coś proszę
Postprocesor Solidworks (solidcam) 2020 / WEIHONG NK 105
Poszukuje postprocesora który zadziała z kontrolerem z tematu
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Postprocesor Solidworks (solidcam) 2020 / WEIHONG NK 105
Zdecyduj się, czy masz solidcama, czy solidworkscam?
W pierwszym jest dostępny postprocesor mach3, w drugim z gotowych bym wybrał fanuca.
Co do dodawania postprocesorów to do solidcama mozna znaleźć tysiące, a nawet setki gotowych, z solidworkscamem nie wiem, nie potrzebowałem dodawać.
W pierwszym jest dostępny postprocesor mach3, w drugim z gotowych bym wybrał fanuca.
Co do dodawania postprocesorów to do solidcama mozna znaleźć tysiące, a nawet setki gotowych, z solidworkscamem nie wiem, nie potrzebowałem dodawać.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Dzięki za szybką odpowiedź. Decyduje się na Solidworks CAM (dodatek do solidworksa), także wychodzi, że to druga opcja. Widzę, że Mach 3 jest dostępny, Fanuc również > 10M 11M oraz 16M.Jest też podobnie brzmiący Fanucom. Jakbyś mógł dalej przeciągnąć mnie za rękę byłbym wdzięczny 

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
dziękuję bardzo za podzielenie się pozytywnymi informacjami drive mad