powtórzenie programu z potwierdzeniem
Jak zaprogramować w G-Code powtórzenie całego programu
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: powtórzenie programu z potwierdzeniem
,,Po utracie zasilania nie ma potrzeby inicjalizowania programu od nowa.MaxP pisze: ↑30 sty 2025, 21:14Witam
Jestem nowicjuszem jeśli chodzi o CNC i gcode, firma zakupiła frezarkę cnc i to na mnie spadła nauka jej programowania.
Sprzęt to Cormak model C1325BSP. Do programowania używam Ucancam 13 pro. Musze zaprogramować ją tak aby po skończonym programie operator dawał potwierdzenie do ponownego wykonania programu, obecnie wgrywam program od nowa co zajmuje chwile.
Czy istnieje proste polecenie które dopisze na koniec Gcode aby program startował od nowa po potwierdzeniu ?
dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Pamięć wbudowana w kontroler pozwala na prace maszyny bez konieczności każdorazowego ładowania programu.
Do każdej maszyny szkolenie w siedzibie CORMAK w cenie. "
Kolego , idziesz nie tą drogą .
Jest i kontakt ..... , pisać , dzwonić i pytać u źródła.
https://www.cormak.pl/pl/frezarki-cnc-d ... JgQAvD_BwE
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Re: powtórzenie programu z potwierdzeniem
Dzięki wszystkim za rady, oto do czego doszedłem, wcześniej uruchamiałem program bezpośrednio z pena, dziś wgrałem go na sterownik, gdy puszczam w trybie Array work, po ustawieniu ilości powtórzeń mogę ręcznie zrobić pauze gdy głowica odjedzie z detalu i po podmianie detalu wznowić prace dalej. Czy mogę wstawić linijkę kodu która wywoła tą pauze automatycznie ? m99 i m00 niestety nie działają