Jak zrobić frezarke kopiującą
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Jak zrobić frezarke kopiującą
Chaciałbym zrobić frezarke kopiującą potrzebuje rysunku technicznego. Prosze o pomoc. Tak mniejwięcej miałaby wyglądać ta frezarka:
http://www.allegro.pl/item335466523_fre ... rmany.html
http://www.allegro.pl/item335466523_fre ... rmany.html
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
witam !
skąd by miał ktoś mieć rysunki techniczne tej konstrukcji ?
jak napisał kol. - masz dokładne zdjęcia - możesz kierując się proporcjami do np. wrzeciona zrobić rysunki .
albo lepiej - zrób najpierw stół o wymiarach potrzebnych Tobie ( przecież mogą być inne niż na fotkach ) i następnie po elemencie dorabiaj - a nie ma ich wiele .
pozdrawiam !
skąd by miał ktoś mieć rysunki techniczne tej konstrukcji ?
jak napisał kol. - masz dokładne zdjęcia - możesz kierując się proporcjami do np. wrzeciona zrobić rysunki .
albo lepiej - zrób najpierw stół o wymiarach potrzebnych Tobie ( przecież mogą być inne niż na fotkach ) i następnie po elemencie dorabiaj - a nie ma ich wiele .
pozdrawiam !
Mane Tekel Fares
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Triera Wybacz , ale przejrzałem twoją galerie i jakoś nie mogę znaleść tej kopiarki.Możesz jeszcze raz wrzucić fotki ? A tak swoją drogą niezłe robisz maszynkitriera pisze:W swoim czasie zrobiłem coś podobnego dla klienta.
Nie jest to skomplikowana konstrukcja,
należy zmodyfikować tylko hamulec.
coś dzisiaj problemy z załącznikami - dodaję zdjęcia w albumie
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Dzięki triera za wstawienie fotek . Mam kilka pytań do ciebie.
- jak maksymalnie gruby materiał możesz na niej kopiować ?
- jeżeli zaszła konieczność skopiowania elementu którego grubość jest ponad limitowa to co wtedy ?
- jak rozwiązałeś u siebie hamulec ?
- nie myślałeś by zrobić obrotowe wrzeciono do kopiowania trójwymiarowego (chodzi o ruch prawo-lewo) , bo ja właśnie tak chcę zrobić.
- jak maksymalnie gruby materiał możesz na niej kopiować ?
- jeżeli zaszła konieczność skopiowania elementu którego grubość jest ponad limitowa to co wtedy ?
- jak rozwiązałeś u siebie hamulec ?
- nie myślałeś by zrobić obrotowe wrzeciono do kopiowania trójwymiarowego (chodzi o ruch prawo-lewo) , bo ja właśnie tak chcę zrobić.