fachowcy wyszkoleni na wikipedia tudzież YT
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
fachowcy wyszkoleni na wikipedia tudzież YT
Od jakiegoś czasu zauważam że część użytkowników forum prosperuje do miana fachowców w jakiejś dziedzinie a swe wykształcenie i wiedze ,doświadczenie zawodowe opiera ( albo motywuje tym że naoglądali się filmów na YT albo co na to sztuczna inteligencja czy wikipedia . takie mam własne przemyślenia, jako człowieczek po 50 który pewnie nie ogarnia tego świata gdzie tworzą się autorytety które jednak pojęcia o tym co mówią nie mają ,a robią tylko wielki szum wokół własnej osoby głównie anonimowo na forum , ciekaw jestem świata i ludzi którzy uważają iż pomimo braku wiedzy ,wykształcenia ,czy doświadczenia zawodowego uważają iż są autorytetami w jakiejś dziedzinie lub we wszystkich , które się na forum pojawiają . Czy to po prostu owczy pęd do bycia na świeczniku ,czy próba podniesienia swego ego które sami uważają że jest dość nisko w swojej samoocenie.Nie żebym pisał kolejny temat żeby Jasiu miał gdzie znów się rozpisywać o wszystkim albo o niczym .Ale zauważam że są tacy którzy nie znają podstaw ,nazewnictwa ,czy terminologi ale mają wiele do powiedzenia .Takie tam moje przemyślenia dokąd to wszystko zmierza .
Dodane 9 minuty 54 sekundy:
pewnie marzy mi się własny temat niczym "kotlarstwo itd " gdzie przeleje co mnie ciekawi inspiruje lub dręczy bez głupawych nie douczonych klakierów , którzy prosperują do jakiś wirtualnych zasług .Idąc przez ten ziemski padół człowiek napotyka różne osobniki zwane mianem homo sapiens ,czasem mniej homo a więcej sapiens ,pseudo doradców którzy uważają się za wyrocznie w jakiejś dziedzinie gdzie ich doświadczenie oparte jest na sprawnym posługiwaniem się wyszukiwarką google .
Dodane 9 minuty 54 sekundy:
pewnie marzy mi się własny temat niczym "kotlarstwo itd " gdzie przeleje co mnie ciekawi inspiruje lub dręczy bez głupawych nie douczonych klakierów , którzy prosperują do jakiś wirtualnych zasług .Idąc przez ten ziemski padół człowiek napotyka różne osobniki zwane mianem homo sapiens ,czasem mniej homo a więcej sapiens ,pseudo doradców którzy uważają się za wyrocznie w jakiejś dziedzinie gdzie ich doświadczenie oparte jest na sprawnym posługiwaniem się wyszukiwarką google .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: fachowcy wyszkoleni na wikipedia tudzież YT
Fakt, stale trzeba weryfikować wiarygodność słów innych i coraz trudniej wśród fachowców znaleźć prawdziwego fachowca.
Takie czasy, że inteligencja jest zdolnością wyboru osób do rozmowy i wyboru słów nad którymi warto się zastanowić.
Takie czasy, że inteligencja jest zdolnością wyboru osób do rozmowy i wyboru słów nad którymi warto się zastanowić.

zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Jeśli mogę dodać swoje trzy grosze, to oczywiście, każdy chciałby "coś znaczyć", a można coś znaczyć, gdy się coś wartościowego osiągnie. Ale wewnętrznie to uznanie własnej wartości jest odbiciem wyobrażeń innych osób o nas. Bez internetu trudniej było zbudować swój fałszywy obraz, gdyż relacje międzyludzkie były prawdziwe i opinie innych ludzi szybko weryfikowały nasze mniemania. Teraz można tkwić w bańce własnych "samowyobrażeń" bardzo długo, bo mniej jest prawdziwych weryfikacji.
Jednak powyższe to bzdury, mnie najbardziej podoba się komentarz przedmówcy:
Święte słowa!
Pusta ciekawość z kolei to objaw pychy i słusznie w Polsce się mówi, że to pierwszy stopień do piekła
Tutaj legitna podstawa tego twierdzenia:
https://ekspedyt.org/2013/04/13/sw-bern ... sja-pelna/
Jednak powyższe to bzdury, mnie najbardziej podoba się komentarz przedmówcy:
szopenn pisze: przecież masz swoje miejsce w życiu, pracuj teraz na niebo.
Święte słowa!

Pusta ciekawość z kolei to objaw pychy i słusznie w Polsce się mówi, że to pierwszy stopień do piekła

Tutaj legitna podstawa tego twierdzenia:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
forestgril pisze: Tutaj legitna podstawa tego twierdzenia:
sorry tristar, ale masz jasia gwarantowanego

-
- Lider FORUM (min. 2000)
Hej.
Pięknie jak by każdy wypowiadał się w tematach w oparciu o własną praktykę.
Wszystko wiedzących z YT trzeba omijać.
Ale to złudne nadzieje.
pzd.
Pięknie jak by każdy wypowiadał się w tematach w oparciu o własną praktykę.
Wszystko wiedzących z YT trzeba omijać.
Ale to złudne nadzieje.
pzd.
Mane Tekel Fares
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Tacy pseudo fachowcy skutecznie zniechęcają do udzielania się w tematach mniej lub bardziej konkretnych.
Skutek jest taki że patrząc na to forum z przed kilku lat, a dzisiaj to dzisiaj wieje tu pustką, skutek wiedza zostaje tam gdzie została zdobyta.
Skutek jest taki że patrząc na to forum z przed kilku lat, a dzisiaj to dzisiaj wieje tu pustką, skutek wiedza zostaje tam gdzie została zdobyta.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
Nie twierdze że wszystkich ,czasem coś tak oglądne czy zobaczę jak inni rozbierają jakiś tam mechanizm czy część , ale w zasadzie yt to dla mnie analiza głupoty ludzkiej i samozachwytu choć nie do końca wiem po co to komu do życia potrzebne ale tłumacze to sobie że takiemu czy innemu mama przy porodzie na głowę usiadła .Co wszystko tłumaczy .pukury pisze:Wszystko wiedzących z YT trzeba omijać
Dodane 3 minuty 24 sekundy:
hehe a już myślałem że jak nie będzie o Nimcach , czy szczepionce to nie zauważy .szopenn pisze:sorry tristar, ale masz jasia gwarantowanego

Dodane 11 minuty 4 sekundy:
Dla tego wolę popatrzeć jak mi trawa rośnie na trawniku albo po prostu pogadać z sąsiadem nawet o niczym bez używania klawiatury niby po co jest ta interakcja miedzy ludzka,Fakt człowiek z wiekiem tracąc na udowadnianiu "szefom" że coś potrafi albo albo umie, zyskuje na świętym spokoju a za wszystko inne można zapłacić kartą .Arias2 pisze:Tacy pseudo fachowcy skutecznie zniechęcają do udzielania się w tematach mniej lub bardziej konkretnych
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki