Solid Edge V19
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Witam
możecie mi powiedziec jak w SOLIDEDGE V19 stworzyć własną ramkę albo aby w ramce orginalnej co jest mozna było zmieniać dane -solid dla mnie to teraz czarna magia
Prosiłbym o wskazówki krok po kroku
możecie mi powiedziec jak w SOLIDEDGE V19 stworzyć własną ramkę albo aby w ramce orginalnej co jest mozna było zmieniać dane -solid dla mnie to teraz czarna magia

Prosiłbym o wskazówki krok po kroku

Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
- Posty w temacie: 1
Chodzi koledze pewnie o swoje formaty arkuszy. Otwórz nowy rysunek "dft". Możesz oryginalną ramkę (format) edytować w Menu->Widok->Arkusz Tła (zostawić co trzeba, wyrzucić co nie trzeba) i zapisać ten format (ramkę) pod swoją nazwą. Odhacz Arkusz Roboczy. Wszystkie formaty (A1, A2 itd) wrzucić w jednym folderze do folderu gdzie SE ma formatki C:\Program Files\Solid Edge V19\Template. Wówczas przy wybieraniu nowego rysunku dft, będziesz widział w oknie dialogowym zakładkę z nazwą swojego folderu, w którym zapisałeś ramki.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2008, 07:14 przez kaleena, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty w temacie: 2
solida nie bardzo kumam mam takie cos w AC awoje ramki ale tutaj jest jakaś orginalna ramka solida i są tam jakies dziwne teksty a ja bym chciał wpisac swoje dane i tak dalej np co to rysunek i takie tam rózne napewno gdzies się to zmienia ogólnie ramka moze zostac ta co jest tylko to co w srodku jest chce zmodyfikowac

Chodziło by mi abym mógł tą tabelkę uzupełniac sam

Chodziło by mi abym mógł tą tabelkę uzupełniac sam

Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Witam Forumowiczów ostatnio ściągnełem program SEv19 zainstalowałem i po włączeniu wyskakuje okienko License Utility. Jeśli może mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku co mam zrobić aby uruchomić program byłbym bardzo wdzięczny.
[email protected]
z góry bardzo dziękuje
[email protected]
z góry bardzo dziękuje

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
U mnie Solid Edge V19 a teraz 20 działa bez zarzutu. Wraz z programem dostałem plik licencyjny i okienko License Utility już mnie nie interesuje. A możesz napisać skąd ściągnąłeś ten program?
[ Dodano: 2008-11-12, 20:05 ]
No tak, teraz zauważyłem, że napisałem prawie to samo co kol. kaleena, ale może to też Ci się przyda.
[ Dodano: 2008-11-12, 20:05 ]
W menu widok zaznacz "Arkusz tła" - pokażą Ci się ramki oryginalne SE V19. Możesz je zmodyfikować lub całkowicie wymazać i narysować swoje. Możesz sobie wstawić tyle arkuszy ile potrzebujesz ramek na różne formaty i położenie poziome czy pionowe. Po zakończeniu zapisz pod swoją nazwą np. prototypowy.dft, lub jak tam wolisz i umieść go tam gdzie masz szablony użytkownika czyli dotychczasowy normal.dft. Rozpoczynając nowy rysunek 2D klikaj na ikonkę w Menu "Plik" na "NOWY" i tam będziesz miał wybór: normal. dft, prototypowy.dft ( i wszystkie inne jakie utworzysz i tam umieścisz).Łuki31 pisze: Chodziło by mi abym mógł tą tabelkę uzupełniac sam
No tak, teraz zauważyłem, że napisałem prawie to samo co kol. kaleena, ale może to też Ci się przyda.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, 08:22 przez BYDGOST, łącznie zmieniany 1 raz.