dołożysz 20K pln pół roku dłubania i już można frezować na cncforestgril pisze:Chodzi mi o to, że pewnie większość mechaniki jest sprawna, serwa, paki, śruby są itp. Można pewnie zgrubnie wiele rzeczy zrobić. Mylę się
Okazje na Allegro
-
tristar0
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 28
Re: Okazje na Allegro
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
forestgril
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 11
Z braku wiedzy pewnielepi pisze:skąd przypuszczenie, że da się ręcznie
lepi pisze:Cena niska ale czy warto?
Nie wiem! Baza, czyli masa stali jest. Konstrukcja nowoczesna (1980+, już bez skrzyni biegów i pasków klinowych i bez podnoszenia stołu
Na przykład niedawno mogłem obok siebie kupić sprawnego bridgeporta, za 11-12k, który roztaczał koła do 3 setek. Tylko już miałem Heckerta. Nie sprzedałem szybko i nie wymieniłem na bridgeporta, bo łudziłem się, że stożek iso50 lepszy, że stół 40x160 to dużo i wrzeciono 11kW więcej może. No i paradoksalnie 2t bridgeport trochę większy miał footprint, byłby problem w garażu 3.5x7.5m.
Rok temu zapaliłem się, a nie znałem rynku, rzuciłem się na masę żeliwa. Ta opcja za 4900 myślę, że dużo lepsza niż moje plany na retrofit starocia na trapezówkach. Jak myślę o skrobaniu tego, to się boję. Nawet nie wiem, czy się zmieszczą nakrętki na śruby kulowe.

-
pavyan

- Posty w temacie: 10
Niby to okazja u żółtych, a nie z Allegro - ale może komuś się przyda.
U nich jest od 1 do 7 czerwca obniżka, i np. znalazłem taki komplet: trzyosiowe DRO z wyświetlaczem LCD plus trzy liniały, do wyboru długości 50-1000mm, którego cena jest - według mnie - bardzo atrakcyjna.
Zamówiłem próbnie z mojego konta, samo Aliex wylicza mi niemałą obniżkę, a z dodatkowym kodem promocyjnym LOWCYCHINSCA20 ew. SCA20 albo SCIP20 wychodzą mi ceny 162$ i 168$ - odpowiednio z liniałami 1umm(!) i 5umm.
To nie pomyłka - z dokładniejszymi liniałami pokazuje mi niższą cenę.
Za ok. 680zł (przez Przelewy24) jest trzyosiowe DRO z 3 liniałami 1000mm - to chyba całkiem niezły interes.
Oczywiście nie biorę odpowiedzialności za jakość towaru i rzetelność żółtych
, znalazłem, to i linkuję:
https://pl.aliexpress.com/item/1005006119056252.html
U nich jest od 1 do 7 czerwca obniżka, i np. znalazłem taki komplet: trzyosiowe DRO z wyświetlaczem LCD plus trzy liniały, do wyboru długości 50-1000mm, którego cena jest - według mnie - bardzo atrakcyjna.
Zamówiłem próbnie z mojego konta, samo Aliex wylicza mi niemałą obniżkę, a z dodatkowym kodem promocyjnym LOWCYCHINSCA20 ew. SCA20 albo SCIP20 wychodzą mi ceny 162$ i 168$ - odpowiednio z liniałami 1umm(!) i 5umm.
To nie pomyłka - z dokładniejszymi liniałami pokazuje mi niższą cenę.
Za ok. 680zł (przez Przelewy24) jest trzyosiowe DRO z 3 liniałami 1000mm - to chyba całkiem niezły interes.
Oczywiście nie biorę odpowiedzialności za jakość towaru i rzetelność żółtych
https://pl.aliexpress.com/item/1005006119056252.html
Pomogłem? Kliknij, proszę :-)
-
forestgril

pavyan pisze:Za ok. 680zł (przez Przelewy24) jest trzyosiowe DRO z 3 liniałami 1000mm
Ja widzę 780 PLN, na pewno 680?
Dodane 16 minuty 57 sekundy:
Ach, już widzę, z kodem promo
Hehe, da się
Dodane 14 minuty 46 sekundy:
Kupiłem, tego mi było trzeba!
-
pavyan

forestgril pisze:Jak wyspecyfikować rozmiary liniałów, bo przyciąć się już pewnie później nie da?
W opisie przedmiotu jest informacja, że po zakupie należy poinformować sprzedawcę jakie długości liniałów ma wysłać, wcale nie musisz zamawiać najdłuższych i potem ciąć:
Po zakupie, po wejściu w zakładkę Zamówienia - po kliknięciu w "Szczegóły zakupu" - przy nazwie sklepu powinieneś mieć "dymek" do kontaktu ze sklepem, i przez ten "dymek" wejdziesz do "Centrum wiadomości", gdzie możesz napisać dowolną wiadomość do sprzedawcy (np. ze specyfikacją długości liniałów):
Później już ten sklep będzie "na zawsze" w "Centrum kontaktowym".
Ostatnio żółci coś popieprzyli i nie widać nazwy sklepu oraz jego całej oferty od razu, na stronie danego przedmiotu. Może jest tak tylko teraz, w czasie promocji? Nie wiem.
Mając jednak dokładną nazwę dowolnego sklepu po kliknięciu w "Kup teraz" (nie finalizując zakupu), można go znaleźć, wejść do niego i zobaczyć całą ofertę, a to w prosty sposób: wpisując w gugla uniwersalną frazę przeszukiwania: search:aliexpress.com [ nazwa sklepu ]
Wyszukiwarka wyrzuci wyniki "rewizji" wpisanego adresu (tu: CAŁEGO aliexpressu), i przeważnie na pierwszym miejscu będzie strona domowa sklepu.
Ważne jest, by między search, dwukropkiem, i nazwą przeszukiwanej strony strony nie było spacji.
A tak w ogóle nie chwal dnia przed zachodem słońca
Bo może jeszcze będziesz mnie klął, a nie dziękował
-
forestgril

Najwyżej cofnę podziękowanie, na razie się cieszę. Kontakt ze sklepem wydawał się ok. Wszystko pięknie obiecali. 3 liniały 1m z rozdzielczością 1um + wyświetlacz LCD za 678zl! Super
ostatnio kupiłem 1 taki Linial za 300 plus ten gorszy wyświetlacz za około 200
-
pavyan

Co do tego przeszukiwania strony, żeby znaleźć sklep... myślałem, że jestem odkrywczy 
A przecież podczas przeglądania głównej strony Aliex, pod każdym "towarem" jest przecież aktywna nazwa sklepu, po prostu w nią kliknąć i już się jest wewnątrz, widać całą ofertę.
Ale ten podany sposób przeszukiwania całych stron i tak jest użyteczny, nierzadko z niego korzystam.
A przecież podczas przeglądania głównej strony Aliex, pod każdym "towarem" jest przecież aktywna nazwa sklepu, po prostu w nią kliknąć i już się jest wewnątrz, widać całą ofertę.
Ale ten podany sposób przeszukiwania całych stron i tak jest użyteczny, nierzadko z niego korzystam.