tuc 25
tuc 25
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
Re: tuc 25
luzu poprzecznego wrzeciona, luz wzluzny kasuje sie bezproblemowo natomiast po dokreceniu przedniej szalki mocno do stozka na wrzecionie i skreceniu calosci metoda dzwigni , wielkosci sily nie potrafie okreslic wielkoscia w liczbach ale stosunek dzwigni 1:8 naciskajac jakies 20 kG /podpora kostka stalowa na lozu czujnik pokazuje jakies 5 setek jak sie bardziej zapre to i 1 dyche,... ?
-
jasne wszystko jest o.k a pierscien wewnetrzny rozprezony,... sam juz nie wiem, du** wymieniam lozysko, ojej jakis taki nie slomkowy mozeminimalnemikronierownosci miedzy walkami a szalkami daja w du**,...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Może być tak że dokręcasz na chama nakrętkę, a bieżnia wewnętrzna nie przesuwa się po stożku tyle ile powinna bo zatrzymuje się na jakimś występie. W takim przypadku możesz skakać po kluczu a luzu na łożysku nie skasujesz.
-
pierwszy raz mnie taka zagwozdka trafila, jestem mechanikiem mam 58 lat i troche doswiadczenia nie z maszynami skrawajacymi ale jak mialem firme bo juz nie mam to rozne rzeczy sie trafialy i zawsze bylo bingo a nie podchodze do problemu z mlotkiem stad moj pierwszy post taki jaki jest,... to rozwiazanie jest jak konstrukcja cepa/ a tu zong!teraz sobie dlubie dla siebie i czesto innym pomagam, ta maszynka jrest moja nie szukam rady dla kasy , ze komus robie
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Jak mnie pamieć nie myli to przednią nakrętką się nie kasuje luzu promieniowego. Ten pierścień rozprężny dwudzielny jak jest to można go wywalić. Jak masz jakiś screen z dtr wrzeciennika to wrzuć i wszystko będzie jasne. Poza tym jak się mocno zaprzesz to 5 setek to raczej będzie na tej tokarce, tuce mają wiotkie wrzeciona.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Czy aktualne deterka
https://www.youtube.com/user/manfiks/videos?disable_polymer=true
nie ważne czy ma 20 lat czy 63 lat niech mówi na TY , ale niech drugiego szanuje :)
nie ważne czy ma 20 lat czy 63 lat niech mówi na TY , ale niech drugiego szanuje :)