Konfiguracja MACH 3
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
oki juz jest oki lecz nie mogę wyskalować freza nie bierze go pod uwagę coś źle ustawiam gdzie mogę znaleźć już szukam walczę od rana i niema czytam i nikt nie wie (z pinami i ustawieniem macha 3 jest już oki dość proste było) lecz o grubość freza mam za mały element tak jak by nie brał pod uwagę tool .
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Spróbuj chwilowo wyłączyć inne programy pracujące również w tle, przez Ciebie niewidoczne które mogą/próbują korzystać z portu LPT.
Najlepiej to zrobić tak
START/Uruchom. W okienku otwórz Wpisujesz msconfig (w przypadku WINDOWSA XP), W zakładce URUCHAMIANIE możesz odznaczyć programy które są zbędne.
Później możesz oczywiście cofnąć zmiany.
Najlepiej to zrobić tak
START/Uruchom. W okienku otwórz Wpisujesz msconfig (w przypadku WINDOWSA XP), W zakładce URUCHAMIANIE możesz odznaczyć programy które są zbędne.
Później możesz oczywiście cofnąć zmiany.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Konfiguracja ??
Witam ponownie w sprawie niekontrolowanego uruchomiania przekaźników na płycie SSK-MB2.
Dziś przesiadłem się na inny komputer pracujący pod XP i znowu to samo. Po uruchomieniu WIN XP na pin1 portu LPT1 mam kilka voltów a tam podpięta jest baza tranzystora przekaźnika PK1, a więc jest załączony. To samo z PK2. Jak uruchomię MACH-a wtedy on przejmuję kontrolę nad LPT i wszystko jest OK. Chodzi mi tylko o stan do momentu uruchomienia MACH-a bo przecież nie do przyjęcia jest fakt niekontrolowanego załączenia wrzeciona.
Jeśli chodzi o programy startowe to mam włączone tylko ctfmon.exe
Czy nikt nie miał takiego problemu u siebie ????
Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Witam ponownie w sprawie niekontrolowanego uruchomiania przekaźników na płycie SSK-MB2.
Dziś przesiadłem się na inny komputer pracujący pod XP i znowu to samo. Po uruchomieniu WIN XP na pin1 portu LPT1 mam kilka voltów a tam podpięta jest baza tranzystora przekaźnika PK1, a więc jest załączony. To samo z PK2. Jak uruchomię MACH-a wtedy on przejmuję kontrolę nad LPT i wszystko jest OK. Chodzi mi tylko o stan do momentu uruchomienia MACH-a bo przecież nie do przyjęcia jest fakt niekontrolowanego załączenia wrzeciona.
Jeśli chodzi o programy startowe to mam włączone tylko ctfmon.exe
Czy nikt nie miał takiego problemu u siebie ????

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
chyba mają wszyscy tylko jakoś to obeszli np przycisk stopu awaryjnego wciśniety przed uruchomieniem Macha - blokuje wszystko niezależnie od żródła sterowania - tak przecież tak powinno być.dobson pisze:Chodzi mi tylko o stan do momentu uruchomienia MACH-a bo przecież nie do przyjęcia jest fakt niekontrolowanego załączenia wrzeciona...
...Czy nikt nie miał takiego problemu u siebie ???? ...
W czasie poodnoszenia systemu sprawdzane są drukarki - np odpytywane o papier stąd pojawiają się chwilowe stany na pinach.