prędkość cięcia
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Re: prędkość cięcia
Nie masz żadnych tablic ani niczego gdzie jest podany czas cięcia 1mm dla określonych wysokości ? Na fanucu na pewno ciąłeś nierdzewkę więc policz tak samo i ewentualnie dodaj z 15%. Nie bardzo też kumam o co chodzi z łapaniem stempla. Twierdzisz, że stalowe stemple łapałeś na magnesie ?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Tak -stal mialem tak pisane programy ze ciely mi multisocket nocą np 20 gniazd na 75 % posuwu bez odciecia detalu a rano docinalen brakujące kawalki zlapane neodymem. Ciołem głównie wcl i grafit . Maszyne miałem typowo pod te zlecenia. wiem Możecie się śmiać ale takie miałem zlecenia stałe przez kilka lat Tu mam straszną spinkę czy wycenię. A mam wolne moce przerobowe.
Co do tablic nie mam. Ona ma 71lat doswiadczenia a nie dostalen nic takiego. Fanuc faktycznie miał książki z technologia dla kazdego materiału.
Co do tablic nie mam. Ona ma 71lat doswiadczenia a nie dostalen nic takiego. Fanuc faktycznie miał książki z technologia dla kazdego materiału.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
my ogółem cięliśmy dużo wysokich otworów h7 rzędu fi10 120mm fi6 wysokich na 90mm , jakichś ustników i do tego ograniczał mi się długi czas proces technologiczny
ustawić się - najechać na koordynaty i wyciąć dany program
nierdzewki nigdy nie dotykałem stąd pytania
jak to złapać by w momencie zamknięcia kształtu detal nie spadł mi na głowicę
a docelowy element mam ciąć z płyty 530x430x35 wiec troszkę będzie to ważyć
ustawić się - najechać na koordynaty i wyciąć dany program
nierdzewki nigdy nie dotykałem stąd pytania
jak to złapać by w momencie zamknięcia kształtu detal nie spadł mi na głowicę
a docelowy element mam ciąć z płyty 530x430x35 wiec troszkę będzie to ważyć
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Nie ma tu nic do śmiechu. W Holandii, w narzędziowni VDL to była norma. Na noc puszczone dwie maszyny Fanuc i jeden Agie Progres, razem sześć płyt wykrojników. Wszędzie porobione mostki. Rano kładło się magnesy i odcinanie mostków plus ich wykańczanie. Program tak napisany ze górna głowica podnosiła się o wysokość magnesu przy odcinaniu. Fanuc chyba pokazuje czas do końca obróbki i procentowe wykonanie programu.dcsp52 pisze: ↑22 lis 2023, 20:55Tak -stal mialem tak pisane programy ze ciely mi multisocket nocą np 20 gniazd na 75 % posuwu bez odciecia detalu a rano docinalen brakujące kawalki zlapane neodymem. Ciołem głównie wcl i grafit . Maszyne miałem typowo pod te zlecenia. wiem Możecie się śmiać ale takie miałem zlecenia stałe przez kilka lat Tu mam straszną spinkę czy wycenię. A mam wolne moce przerobowe.
Ja raczej nierdzew ciąłem jak zwykłą stal, taką na wkładki form wtryskowych 2767. A przy dużych gabarytach odpadu to dodatkowy stop przed odcięciem, obliczony tak by została "żyletka" która go utrzyma. Plus tzw. "babki" nastawne pod nim.
https://www.youtube.com/watch?v=3eufN7zCxaY