Szukam firmy mogącej naprawić frezarkę MIKRON WF41C
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 5
Lokalizacja Trzemeszno koło Gniezna Wielkopolska.
W maszynie pojawił się błąd pozycji, po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu maszyna prawidłowo najechała na krańcówki w osi X i Y,
a w osi Z zjechała przyspieszonym posuwem. Był błąd ( feed drive not ready ). Próbując amatorskiej naprawy wyciągnąłem baterie ze sterownika TNC150 i teraz maszyna się w ogóle nie uruchamia. SA krzaczki na monitorze ale nie przechodzi do pozycji najazdu na krańcówki. Proszę o radę gdzie szukać pomocy.
Lokalizacja Trzemeszno koło Gniezna Wielkopolska.
W maszynie pojawił się błąd pozycji, po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu maszyna prawidłowo najechała na krańcówki w osi X i Y,
a w osi Z zjechała przyspieszonym posuwem. Był błąd ( feed drive not ready ). Próbując amatorskiej naprawy wyciągnąłem baterie ze sterownika TNC150 i teraz maszyna się w ogóle nie uruchamia. SA krzaczki na monitorze ale nie przechodzi do pozycji najazdu na krańcówki. Proszę o radę gdzie szukać pomocy.
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 2
Re: Szukam firmy mogącej naprawić frezarkę MIKRON WF41C
Wyjmowałeś może kiedyś baterię od biosu w komputerze albo laptopie?
Masz dokumenty do maszyny? Dyskietki, płyty, papiery ze średnio zrozumiałym tekstem?
Masz dokumenty do maszyny? Dyskietki, płyty, papiery ze średnio zrozumiałym tekstem?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 5
Mam kod maszyny. Kiedyś maszyna straciła pamięć przez padnięte baterie, chciałem sprawdzić czy pomoże wpisanie na nowo kod maszyny.
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 2
Ok, więc rozumiem, że sparametryzowałeś sterownik i po tym zabiegu masz krzaczki.
Wrzuć może fotkę krzaczków abym zrozumiał o co chodzi.
Wrzuć może fotkę krzaczków abym zrozumiał o co chodzi.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Maszyna nie ładuje systemu bo nie ma go fizycznie na dysku i nie wie co ma robić. Musisz wgrać do nowa całą pamięć sterownika albo znaleźć kogoś kto Ci to wgra jeśli sam nie potrafisz.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
HH 150 ma takie krzaczki przy rozruchu (przynajmniej na frezarkach MIKRON) wygląda jakby się MATRIX odpalał czy po tym jest całkiem pusty ekran bo nic nie widać czy jest jakiś komunikat czy nic nie ma
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!