tokarka tuk co to za maszyna
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
tokarka tuk co to za maszyna
witam kolegów ,jestem na kupnie tokarki, mam na oku tokarkę typu tuk co sądzicie o tej maszynie ,będzie uzywana sporadycznie ,załączam zdjęcie zapożyczone od kolegi czy ma ktos dtr do tej maszyny
- Załączniki
-
- 459377270.jpg (19.51 KiB) Przejrzano 2166 razy
Tagi:
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
To jest TUK 40, generalnie nie znam sie na tokarkach dobrze, ale sam sie przymierzalem i moze jeszcze przymierzam do zakupu takowej, z plusow na pewno to ze mozna maszyne kupic w miare tanio oraz ze posiada dosc duza ilosc gwintow, minusem jest chyba brak sprzegla, ale ta ostatnia informacje wyczytalem sam tutaj z forum i sam jej nie zweryfikowalem
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Re: tokarka tuk co to za maszyna
Mam taką tokarkę jak narazie nie narzekam mie robiłem jeszcze na niej gwintów ani stożków bo dopiero się uczę. Jest prosta w opsudze sprzęgło ma i polega na tym że włancza się silnik dźwigniom przy suporcie .Ma dużo ustawień.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Re: tokarka tuk co to za maszyna
kolego to co ty piszesz ze sie wloncza przy suporcie to nie jest sprzęgło ino załonczanie silnika przez stycznik ta maszyna nie posiada sprzengła z tego co wiemŁuki pisze:Mam taką tokarkę jak narazie nie narzekam mie robiłem jeszcze na niej gwintów ani stożków bo dopiero się uczę. Jest prosta w opsudze sprzęgło ma i polega na tym że włancza się silnik dźwigniom przy suporcie .Ma dużo ustawień.