ale na jaką ty jeszcze pomoc liczysz mamy ci na pisać że w punkcie F00 ustaw tyle ,a w punkcie F 10 zmień na tyle ?fido pisze:wydaje mi się że po to jest forum żeby sobie na wzajem pomagać
Falownik HV950-2R2H1 program na PC pierwsze uruchomienie
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Re: Falownik HV950-2R2H1 program na PC pierwsze uruchomienie
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Posty w temacie: 1
Po pierwsze, to nie słuchaj głupot.fido pisze: ↑20 kwie 2023, 07:09Witam.
Posiadam falownik HV950-2R2H1 i potrzebuję go uruchomić na silniku 2.2kW czy może jest jakiś program na komputer żeby nie trzeba było klikać na panelu parametrów ?
Żeby go na szybko uruchomić na jakich parametrach się w pierwszej kolejności skupić ?
Z góry dzięki za info.
![]()
Po drugie, to jest jakiś dwubiegowy silnik na 380V.
Jesteś pewny że da się go uruchomić na tym falowniku?
Patrzyłem za jakąś choćby skróconą instrukcją, ale nic nie znalazłem, a szukać bardziej nie mam motywacji...
Jeśli to jest falownik zasilany z trzech faz, to pewnie da radę, jeśli zasilany z jednej fazy, to będzie problem.
Czasem da się przełączyć uzwojenia z 380 na 220 woltów, czasem nie...
No i oprócz napięcia i prądu trzeba ustawić częstotliwość i jej zakres. Fabrycznie powinno być 50Hz, ale trzeba to sprawdzić, szczególnie jeśli falownik był już do czegoś używany..
-
jakich głupot poza zdjęciem silnika nic nie napisał co chce i jak go podłączyć jedynie co napisał że falownik chce zaprogramować z pc najlepiej zdalnie ,dostał wyczerpującą odpowiedź co ma zapisać w falowniku i nad czym się tu dalej rozpisywać jak na elektrodzie wszyscy go zignorowali za to co wypisuje względem oczekiwań a nie mając pojęcia najmniejszego bo instrukcję trzeba przeczytać ze zrozumieniem >nawet nie drążę czy ten silnik ma pracować wektorowo czy skalarnie ? czy z jednej fazy czy z 3 zasilany .tuxcnc pisze:Po pierwsze, to nie słuchaj głupot.
Dodane 3 minuty 30 sekundy:
instrukcji w necie nie ma czyli to kolejny wynalazek jeśli masz w pdf to wrzuć na forum i łopatologicznie opiszemy co i gdzie trzeba zmienić i ustawić .fido pisze:Instrukcję przeglądałem
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Widzę że się za bardzo nakręcacie. Przecież wyraźnie napisałem że dziękuję za pomoc i będę testował jak tylko nadarzy się okazja. Co do instrukcji i wynalazku to jednak jest instrukcja w internecie nawet na tym forum więc chyba nie tylko mi się nie chce. Co do silnika to także zauważyłem że może być problem z podłączeniem bo niestety falownik jest zasilany z 230V. Tak jak kolega wyżej napisał jeśli będzie możliwość go podłączenia to zmienię te podstawowe ustawienia i zapuszczę procedurę self-learnig i się zobaczy.
Kto Pyta Nie Błądzi