to dziwne bo w moim przypadku z imakiem sobie nie żałowano z hartowaniem.zatronik1 pisze:Obróbka cieplna nie jest przewidziana
Tokarka Jotes TSS-150, imak narzędziowy
Pytanie z jakiej stali jest imak.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Re: Tokarka Jotes TSS-150, imak narzędziowy
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Po co stosować C55 bez obróbki cieplnej?
W stanie surowym lub normalizowanym, to ma właściwości gównoliny na poziomie St3S.
Z jedyną korzyścią w postaci lepszej skrawalności, a i nawet, to w dzisiejszych czasach jest już tez pomijalne.
W stanie surowym lub normalizowanym, to ma właściwości gównoliny na poziomie St3S.
Z jedyną korzyścią w postaci lepszej skrawalności, a i nawet, to w dzisiejszych czasach jest już tez pomijalne.
"W życiu piękne są tylko chwile...."
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2
Cóż piszę co jest w dokumentacji. Inne części np. zębatki tarcze sprzęgłowe itp. opisano obróbkę cieplną i twardość przy imaku brak.
Dodam że też mam taką tokarkę też częściowo regenerowalem imak i był faktycznie miękki. Regeneracja polegała na tym że był porozginany .
Dodam że też mam taką tokarkę też częściowo regenerowalem imak i był faktycznie miękki. Regeneracja polegała na tym że był porozginany .