Witam,
Aktualnie mam elektrowrzeciono 380V 400Hz 14.5A 5.5kW, niestety padły łożyska, znalazłem podobną głowicę, parametry te same tzn 380V 400Hz 5.5kW tylko na wrzecionie jest napisane 8A, czy mogę zamontować takie wrzeciono, czy trzeba będzie coś przestawić na falowniku? Jaki wpływ na pracę wrzeciona ma ta różnica między 8A a 14.5A? Dodatkowo jest różnica w masie, około 5 kg.
Elektrowrzeciono 5.5 kW 8A vs 14.5A
Różnica między wrzecionowami
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Re: Elektrowrzeciono 5.5 kW 8A vs 14.5A
Ceramiczne łożyska tanie nie będą, a pracowała intensywnie przez prawie 3 lata. Zależy mi na bezawaryjnej pracy, chce kupić nową, a tą dam do regeneracji, żeby mieć zapasową 

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Elektrowrzeciono 5.5 kW 8A vs 14.5A
Witaj,
Jeśli masz problem z elektrowrzecionem, a zastanawiasz się nad zamontowaniem nowej głowicy, warto również rozważyć regenerację starego wrzeciona. Dzięki temu będziesz mieć zapasowe wrzeciono, co może być bardzo przydatne w przypadku przyszłych awarii.
Regeneracja wrzeciona w sprawdzonym serwisie pozwoli na przywrócenie jego pełnej funkcjonalności i wydłużenie żywotności. Specjaliści z MS CNC oferują kompleksowe usługi regeneracji wrzecion, zapewniając wysoką jakość napraw oraz profesjonalną obsługę.
Kontakt z MS CNC
Telefon: +48 668 959 717
E-mail: [email protected]
Adres: MS CNC, 77-125 Półczno ul.Leśna 14
Zapraszamy do kontaktu z MS CNC, aby uzyskać fachową pomoc w regeneracji wrzeciona. Dzięki temu możesz mieć pewność, że Twoje wrzeciono jest w najlepszych rękach, a dodatkowo będziesz mieć zapasowe na wypadek awarii.
Pozdrawiam.
Jeśli masz problem z elektrowrzecionem, a zastanawiasz się nad zamontowaniem nowej głowicy, warto również rozważyć regenerację starego wrzeciona. Dzięki temu będziesz mieć zapasowe wrzeciono, co może być bardzo przydatne w przypadku przyszłych awarii.
Regeneracja wrzeciona w sprawdzonym serwisie pozwoli na przywrócenie jego pełnej funkcjonalności i wydłużenie żywotności. Specjaliści z MS CNC oferują kompleksowe usługi regeneracji wrzecion, zapewniając wysoką jakość napraw oraz profesjonalną obsługę.
Kontakt z MS CNC
Telefon: +48 668 959 717
E-mail: [email protected]
Adres: MS CNC, 77-125 Półczno ul.Leśna 14
Zapraszamy do kontaktu z MS CNC, aby uzyskać fachową pomoc w regeneracji wrzeciona. Dzięki temu możesz mieć pewność, że Twoje wrzeciono jest w najlepszych rękach, a dodatkowo będziesz mieć zapasowe na wypadek awarii.
Pozdrawiam.