Pogadajmy o cenach ogrzewania pellet/gaz.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 15
Re: Pogadajmy o cenach ogrzewania pellet/gaz.
Kupują Ci co lubią być ...
Normalni to kupili w normalnej cenie wtedy jak był na to czas.
3palet to nie problem przechować w kotłowni .
U nas na wolnym rynku jest po 1500 brutto nie z żadnej łuski tylko z drewna
Normalni to kupili w normalnej cenie wtedy jak był na to czas.
3palet to nie problem przechować w kotłowni .
U nas na wolnym rynku jest po 1500 brutto nie z żadnej łuski tylko z drewna
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 323
- Kontakt:
Nie szukam , gdzie taniej. Biorę od niego bo naprawdę dobry i zawsze taki sam. Piec widzę jak drze mordę o czyszczenie.
Poza tym , można powiedzieć , ze osobiście znalem drzewa z którego powstał
Poza tym , można powiedzieć , ze osobiście znalem drzewa z którego powstał

-
- Posty w temacie: 98
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 29
Dla ścisłości: to nie jest inne rozwiązanie, tylko inne wykonanie. Samo rozwiązanie jest takie samo.
-
- Posty w temacie: 73
wszyscy i wszędzie rozpisuję się nad robieniem peletu tylko nikt nad robieniem trocin a to ponoć towar deficytowy albo do zdobycie w ilości od 25 ton ,przynajmniej takie oferty widzę np na olx .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Posty w temacie: 127
U mnie zakupiony 4 letni ekogroszek, 5 ta klasa za 4tys zł - sas efekt, do tego dostałem 2 pompy, zawory z siłownikami afriso - sam ten osprzęt do kotła warty ok 2000 zł (jeden siłownik 4drogowy ok 700 zł) i na razie 3 tony groszku po 1400zl/t. Ludzie przechodzą na gaz.... a w sprzęcie oddają praktycznie 1 sezon palenia jak nie więcej przy obecnych wciąż zawyżonych cenach i muszą modernizować - mimo dofinansowań też swoje dorzucają. Sprzedają nowoczesne kilku letnie ekogroszki z podajnikami tłokowymi za bezcen....
Jedyne co to mi kurier zniszczył troche ten kocioł i górną pokrywe mam do wymiany
Na dniach będę sobie montował kotłownie niskim kosztem bo się da i obserwował co dalej. Aha... sam kocioł bez problemu można przerobić na pellet - wystarczy kabel usb, aktualizacja sterownika i podajnik pellet i palimy dalej.
Na dany moment nie mogłem lepiej postąpić, do nowego domu nie będę miał problemu z legalnością na 5tej klasie, Jeszcze koszty montażu ale tak jak mówie sporo rzeczy tam jest, bojler też mam bardzo fajny z innego demontażu. Wyrobie się dużo poniżej 10k za kotłownie... mi się to widzi. Oczywiście specjaliści też byli wołani, jedne pompa ciepłą tu taj ile 50 tys, drugi a gazu nie możecie. itp itp. Skończyło się na moich decyzjach.
Jedyne co to mi kurier zniszczył troche ten kocioł i górną pokrywe mam do wymiany

Na dany moment nie mogłem lepiej postąpić, do nowego domu nie będę miał problemu z legalnością na 5tej klasie, Jeszcze koszty montażu ale tak jak mówie sporo rzeczy tam jest, bojler też mam bardzo fajny z innego demontażu. Wyrobie się dużo poniżej 10k za kotłownie... mi się to widzi. Oczywiście specjaliści też byli wołani, jedne pompa ciepłą tu taj ile 50 tys, drugi a gazu nie możecie. itp itp. Skończyło się na moich decyzjach.
-
- Posty w temacie: 98
Znalazłem coś takiego...
https://www.facebook.com/basia.mat.73/v ... 974181866/
https://www.facebook.com/basia.mat.73/v ... 974181866/
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 69
Fakt dziwne, ale śledziłem trochę temat FW. Jest wiele przypadków gdzie jełopy od instalowania tego montują np odwrotnie licznik itp. Są też przypadki nieprawidłowo działających liczników ponieważ te firemki instalują różne chińskie gówna zamiast np ABB jak każda poważna firma.
A z tymi chińskimi licznikami to jak z chińskimi maszynami. Sami znamy ich jakość wykonania w najtańszych ofertach hehe.
Możliwe że winny licznika a nie Tauron. A gość niepotrzebnie drze japę i robi sobie problemy oczerniając Taurona.
A z tymi chińskimi licznikami to jak z chińskimi maszynami. Sami znamy ich jakość wykonania w najtańszych ofertach hehe.
Możliwe że winny licznika a nie Tauron. A gość niepotrzebnie drze japę i robi sobie problemy oczerniając Taurona.