Falownik Yl 620-A 2.2kw Dziwne działanie
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
Falownik Yl 620-A 2.2kw Dziwne działanie
Witam kupiłem już któryś z kolei chinski falownik jak w temacie. Do tej pory nie miałem problemów. Objawy są takie, że wrzeciono rusza ale podczas zwiększania obrotów falownik zamiera. Tak jakby mu ucinało zasilanie. Nie wyświetla błędów jednak żeby włączyć go ponownie musze wyjąć wtyczkę z gniazdka i chwile odczekać. Robiłem już restart ustawień. Wprowadzałem na nowo itd.
Nie mam pomysłów. W gniazdku u mnie potrafi być czasem 250v czy to może być przyczyną ?
dzisiaj jadę sprawdzić działanie u kogoś kto ma normalne napięcie.
Pozdrawiam
Nie mam pomysłów. W gniazdku u mnie potrafi być czasem 250v czy to może być przyczyną ?
dzisiaj jadę sprawdzić działanie u kogoś kto ma normalne napięcie.
Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: Falownik Yl 620-A 2.2kw Dziwne działanie
Jakie są objawy tego "zamierania"? Falownik wyłącza się całkowicie czy tylko silnik się zatrzymuje? Nie reaguje na przycisk Start?
Swoją drogą, jeżeli mierzysz porządnym miernikiem napięcie w sieci i wynosi ono 250V to możesz reklamować "jakość" dostarczanego prądu, za którą dostawca liczy sobie specjalną opłatę. Kiedyś, dawno temu, płaciło się za kWh, teraz płacimy za jakość, przesył, abonament i co tylko biurokratom wpadnie do głowy. Sołtysy umieją sobie zrobić ojczyznę dojną ze wszystkiego. Z gazu, benzyny a nawet opadów. Zmienili opłaty za gaz przeliczony na kWh, bo tego nie da się sprawdzić tak jak m³.
Swoją drogą, jeżeli mierzysz porządnym miernikiem napięcie w sieci i wynosi ono 250V to możesz reklamować "jakość" dostarczanego prądu, za którą dostawca liczy sobie specjalną opłatę. Kiedyś, dawno temu, płaciło się za kWh, teraz płacimy za jakość, przesył, abonament i co tylko biurokratom wpadnie do głowy. Sołtysy umieją sobie zrobić ojczyznę dojną ze wszystkiego. Z gazu, benzyny a nawet opadów. Zmienili opłaty za gaz przeliczony na kWh, bo tego nie da się sprawdzić tak jak m³.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Objawy są takie, że wyświetlacz gaśnie i wszystko zamiera. Dopiero wyłączenie falownika od prądu i odczekanie kilku minut powoduje, że można go włączyć ponownie.
-
- Posty w temacie: 1
Andrzej 40 pisze:wynosi ono 250V to możesz reklamować "jakość" dostarczanego prądu, za którą dostawca liczy sobie specjalną opłatę.
no nie może bo górna granica normy to 253V, a u mnie niedawno naliczyłem 262V. Fotowoltaniki mieszają.
-
Masz rację, jako zabytek porównałem wartość z 10% dla dawnego napięcia 220V

A może czasem dochodzi do 254V?
Dodane 5 minuty 43 sekundy:
Można prosić o więcej informacji na ten temat ? W jakich falownikach i jakich obwodach w nich są stosowane te bezpieczniki ?
-
Przeczytaj mój wpis tyle razy aż go zrozumiesz.Andrzej 40 pisze: ↑28 lip 2021, 19:19Można prosić o więcej informacji na ten temat ? W jakich falownikach i jakich obwodach w nich są stosowane te bezpieczniki ?
Szczególną uwagę zwróć na to czego nie napisałem.
-
Jak dotąd szczególną uwagę zwraca twoje prostactwo i wysokie mniemanie o sobie, a może kompleksy? Prosiłem o bliższe informacje o tych bezpiecznikach i kto je stosuje w falownikach, bo nie spotkałem ich w tych z którymi miałem do czynienia. Jeżeli to obraża Waszą Wysokość, to wycofuję pytanie.tuxcnc pisze: ↑28 lip 2021, 20:20Przeczytaj mój wpis tyle razy aż go zrozumiesz.Andrzej 40 pisze: ↑28 lip 2021, 19:19Można prosić o więcej informacji na ten temat ? W jakich falownikach i jakich obwodach w nich są stosowane te bezpieczniki ?
Szczególną uwagę zwróć na to czego nie napisałem.