Moja konstrukcja powstala bazie 2 poprzednich gdzie skanibalizowalem częśc profili aluminiowych, ale czesc musiałem jednk dokupić używając Heavy Duty.
Pole robocze 1500mm 1500mm na jakieś 4 całe
Napęd stanowią hybrydowe silniki nema 34, 12Nm
Sruby napędowe kulkowe 25 serdnicy 20mm skok.
Liniowe łożyska hgr 15 a w osi z hgr 20
Wrzecione to 3.7 KW Atc.
Sterownik ddcs expert. (LAN, ATC, krańcówki bezdotykowe, I pierdółki jak tool length sensor z nadmuchem powietrza, dust hood opuszczany pneumatycznie czy 6 pods do vaccum table
Kilka filmów z działana maszyny
https://youtube.com/shorts/Zy1q321KxIQ?feature=share
https://youtu.be/EFpH35_mtVw
https://youtube.com/shorts/haQ50r6-syM?feature=share
Jak by ktoś mial jakieś pytania chętnie odpowiem.
Nie jestem jakimś specjalista ale to już 3 moja konstrukcja i jakieś tam doświadczenie posiadam
Pozdrawiam
Pawel
MOJA FREZARECZKA
Kolejna Amatorska maszyna Ale z ATC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: MOJA FREZARECZKA
Czemu czujnik długości narzędzia nie znajduje się w okolicach magazynu? Byłoby szybciej.
Co to za pompa podciśnieniowa?
Co nią frezujesz? Pokaż jakieś filmy z frezowania.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Nie bardzo mialem gdzie zamontowac z tyłu. Nie może być na raku z narzędziami bo za wysoko a jak zamocuje do stołu to będę musiał zabrac .jedni rzędzie a banku. Pozatym ten sprytny kontroler robi tak mierzy jedno nardzie zapamiętuje wynik. Potem jak mu karze zmierzyć wszytkie zapisuje sobie offset do pozostałych tak ze mierze raz i potem na chwilę spokoj puki nie musze zmienić a w trakcie programu wogole nie mierzydrzasiek90 pisze: ↑12 lut 2023, 13:43Czemu czujnik długości narzędzia nie znajduje się w okolicach magazynu? Byłoby szybciej.
Dodane 2 minuty 5 sekundy:
Dziękuję za radę. Raczej nie do słuchania ta muzyczka bo to tylko kilka sekund pozatym jak komuś bardzo przeszkadza zawsze MUTE I po problemie. A ja nie robie jakiś relacji czy komentarzy tak ze żadna strata.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
No właśnie nie.
Jeżeli chcesz pokazać swoją maszynę, to nie powinieneś potencjalnego widza irytować żadnym łubu-dubu, bo straci on ochotę do oglądania, zanim jeszcze zacznie
A tym swoim "możesz se wyłączyć" pokazujesz brak szacunku do innych.
Nie musisz odpowiadać, bo ani mnie nie przekonasz, ani nie mam nic do dodania.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
VAccum pump. Rotary vain. 1kw . Jak coś robię nie na wylot np grawerowanie albo inlay to mi to ssie ze nie można ruszyć. Nie trzeba się bawić jakieś mocowania czy coś.drzasiek90 pisze: ↑12 lut 2023, 13:43Czemu czujnik długości narzędzia nie znajduje się w okolicach magazynu? Byłoby szybciej.
Do drewna w 99% szafki i jakis inne custom rzeczy, corbels czy cos