Ale co tu pisać?
W Mach3 nie pomogę, bo nie używam.
W Linuxcnc trzeba z Axis przejść na Gmoccapy.
I to wszystko na ten temat.
Ale co tu pisać?
no to zrób na linuxa wkońcu to ogarniasz a przy okazji ja skorzystam i wszyscy młodzi dla których to czarna magia, bo wychowani na win7 cz 10.tuxcnc pisze:W Linuxcnc trzeba z Axis przejść na Gmoccapy.
I to wszystko na ten temat.
raczej pytanie powinno brzmieć czy do tokarki mogę używać dotyk ? skoro tak to niech próbują a nie zaraz negować bo to czy tamto ,niech kto chce spróbuje jak z samym linuxem lub machem jeden woli to inny tamto a trzeci weźmie cnc 2 step, i też będzie zadowolony .drzasiek90 pisze:Pytanie powinno być raczej: W jakiego typu maszynach CNC ekran dotykowy ma sens
i jest coś optymistycznego , to nie wystarczy tego czy tamtego nie rób bo to źle albo nie po mojemu ,czemu każdy chcący sam wypróbować ma na samym początku być zniechęcany , no niech robią ,przerabiają zmieniają z Axis przejść na Gmoccapy a nie stać w niby utartych schematach przez starych pryków ,choć już wiekiem też jestem stary pryk ale wciąż ciekawy świata ,a młodzi może nie wszyscy ale też chyba na forum jest ich sporo którzy budują cudeńka i wcale nie chwalą się nimi na forum .lepi pisze:Filmików kręcił nie zamierzam ale mogę opisać jak korzystam z interfejsów w trakcie pracy na tokarce i frezarce
W Linuksach rzeczą absolutnie naturalną jest równoległe instalowanie wielu systemów operacyjnych, a jedynym ograniczeniem jest wielkość dysku (W komputerze z BIOS Linux uruchomi się także z partycji logicznej).