Czy wie ktoś gdzie mógłbym kupić same łozyska jak w tego typu kółkach?
Zależy mi aby dwie blachy fi 200 aluminiowe # 1,5 obracały się z jak najmniejszymi oporami, w ostateczności pozostaje rozbiórka takiego koła, ale wydaje mi się że i tak nie do końca mógłbym to wykorzystać. Kupiłem podstawę obrotową do fotela, tragedii nie ma, niby łożysko kulkowe oporowe ale są delikatne opory. Może ma ktoś wiedzę gdzie mógłbym takie łożysko kupić?
Kółka obrotowe
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Kółka obrotowe
To łożysko to jest "samoróbka" producenta.
Nie jest to łożysko do kupienia osobno. Ono jest integralną częścią tego całego kółka.
Poza tym nie jest zbyt dobre. Bieżnie są zupełnie nieobrobione. To po prostu wytłoczki z blachy.
Jak chcesz małych oporów ruchu to musisz użyć normalne samodzielne łożysko oporowe.
Nie jest to łożysko do kupienia osobno. Ono jest integralną częścią tego całego kółka.
Poza tym nie jest zbyt dobre. Bieżnie są zupełnie nieobrobione. To po prostu wytłoczki z blachy.
Jak chcesz małych oporów ruchu to musisz użyć normalne samodzielne łożysko oporowe.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Też tak myślałem, ale krążki mają dużą średnicę i musiałbym też zastosować odpowiednio dużą średnicę łożyska a co za tym idzie jak je zamocować ? musiałbym chyba na kleju w moim przypadku; dla mnie najlepszym rozwiązaniem /mocowanie/, byłoby coś takiego /załącznik/ i mam ale jak pisałęm wyżej nie jest idealnie bez oporów.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…