Narzędzia YATO - jaka jakość ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Ja kupiłem Mitutoyo na targu za 30 zł używaną i jest to sprzęt bardzo dobry
kilka razy mi upadła i cały czas dobrze pokazuje. Nawet bardzo szybki ruch w obie strony nie zmienia odczytu. Jest to jakiś prosty model bo nawet nie ma zmiany z mm na cale, myślałem że to jakaś tania chińszczyzna ale po przeczytaniu tematu muszę o nią zadbać skoro to drogi sprzęt.
kilka razy mi upadła i cały czas dobrze pokazuje. Nawet bardzo szybki ruch w obie strony nie zmienia odczytu. Jest to jakiś prosty model bo nawet nie ma zmiany z mm na cale, myślałem że to jakaś tania chińszczyzna ale po przeczytaniu tematu muszę o nią zadbać skoro to drogi sprzęt.
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Narzędzia YATO - jaka jakość ?
witam
ostatnio porównywałem ceny zestawów narzędziowych i zauważyłem, że klucze w zestawach są droższe niż kupowane pojedynczo. piszę o zesyawach YT-0062, YT-0065, YT-0067, YT-0075. Sprawdziłem dokładnie rodzaje kuczy jakie się znajdują w tych zestawach (są to klucze YT-0006, YT-0007..... YT-0032)
CO O TYM SĄDZICIE bo ja nie rozumiem takiej polityki cenowej
ostatnio porównywałem ceny zestawów narzędziowych i zauważyłem, że klucze w zestawach są droższe niż kupowane pojedynczo. piszę o zesyawach YT-0062, YT-0065, YT-0067, YT-0075. Sprawdziłem dokładnie rodzaje kuczy jakie się znajdują w tych zestawach (są to klucze YT-0006, YT-0007..... YT-0032)
CO O TYM SĄDZICIE bo ja nie rozumiem takiej polityki cenowej
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
KALIBRACJA - POMYśL UNIKNIESZ BłEDóW POMIAROWYCHMariuszczs pisze:Ja kupiłem Mitutoyo na targu za 30 zł używaną i jest to sprzęt bardzo dobry
Toolowiec
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
ALZ bez problemu Bety kupisz na sztuki ja w pracy zamawiałem i nie był problemów z pojedynczymi sztukami. W katalogu bety masz nawet cene zestawów i na sztuki.
[ Dodano: 2008-10-09, 20:45 ]
Co do narzędzi pomiarowych takich firm jak LiMiT i YATO i podobne odradza bo mnie nerwa brała jak w robocie takie kupili ile razy mierzyłe to zawsze inny wymiar wystarczy zmienić siłę docisku i inny odczyt. Na tym się nie oszczędza tylko Mitutoyo miałem ponad 6 lat mimo zewnetrznego zniszczenia mierzyła jak nowa, teraz podmieniłem sobie ją na nową w pracy hihii. jak to mówia masz...... to kombinuj.
[ Dodano: 2008-10-09, 20:45 ]
Co do narzędzi pomiarowych takich firm jak LiMiT i YATO i podobne odradza bo mnie nerwa brała jak w robocie takie kupili ile razy mierzyłe to zawsze inny wymiar wystarczy zmienić siłę docisku i inny odczyt. Na tym się nie oszczędza tylko Mitutoyo miałem ponad 6 lat mimo zewnetrznego zniszczenia mierzyła jak nowa, teraz podmieniłem sobie ją na nową w pracy hihii. jak to mówia masz...... to kombinuj.
mariohs
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Jeżeli chodzi o suwmiarkę elektroniczną to jak nie stać Cię na droższą (np.Vis ) to kup zwykłą z noniuszem (ale tez nie jakieś badziewie za 30 zł tylko VIS ). Do 0,01 to i tak suwmiarką nie zmierzysz (jak dla mnie realna granica możliwości suwmiarki to 0,05) i trzeba wziąć mikrometr. A co do kluczy to polecam Kuźnie z Sułkowic. Wytrzymałość dobra (rurę śmiało się zakłada i jazda ) a cena nie zabija. Tylko chrom mają strasznie do du** (jak dla mnie to lepiej zrobili by jak by robili czernione
) no i generalnie nie wyglądają efektownie.