https://www.google.com/search?q=ogrzewa ... nt=gws-wiz
obawiam się że na glikolu u mnie się nie zatkaZienek pisze:ale laliśmy wodę z rzeki więc się zakamieniło i uszczelniło
tristar0 pisze:Jakoś mnie ostatnio szlak trafia po zeszłorocznym montażu nagrzewnic VULCANO 2 z 4 przeciekają na chłodnicach jedną serwis wymienił na nową kolejna czeka na sewis.
mag999 pisze:Tylko klima chyba nie będzie działać w duży mróz.
IMPULS3 pisze:Można jeszcze spróbować ogrzewać lodówką.
mag999 pisze:A promienniki podczerwieni? J
ja mam standardowo gorąca ciecz wchodzi od dołu ,powrót jest z góry i na powrocie zaraz za nagrzewnicą odpowietrznik . grzeją dobrze tylko kapią . Trochę mnie to wkurza bo tysiaka ze sterownikiem kosztowały i lipa.bear pisze: Masz ją podłączoną od dołu czy od góry? Według instrukcji nalezy podpinać ją od dołu ale u mnie w takim układzie nie chce w ogólę grzać, do połowy gorąca a wyżej zimna
Odpowietrznik ! i po założeniu trzeba pompę włączyć żeby wyrzuciła całe powietrze z układu ,wtedy działa prawidłowo.bear pisze: u mnie w takim układzie nie chce w ogólę grzać
zależy co masz na myśli - sprężarkę, czy dogrzewanie grzałkami alarmowymi...nanab pisze:Będzie działać, najwyżej spadnie sprawność, ale nigdy nie spadnie poniżej 100%
nanab pisze:Poza tym duże mrozy to coś co w polsce nie istnieje od lat i nie zapowiada się żeby kiedykolwiek wróciło.
mag999 pisze:A promienniki podczerwieni? Jak to się spisuje.