Pytanie o telefony komórkowe
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
androi wcale nie musi miec dostepu do neta tylko jak potrzeba cos zassac z marketu xD
Nie wspomne ze to ekran dotykowy czyli na cieplo reaguje lol a nie na "rekawiczkowy dotyk"
Bateria chyba w kazdym smarcie nie trzyma dlugo xD
Ja mam andka 2.2.1 fx10 od zdzicha na x10i i jakos dlugo trzyma xD
aparat w telefonach to przemilcze wymownym milczeniem barana bo szkoda gadac i ....
klawa qwerty na ekranie i pisanie postow sms to miodzio lol
wlasnie napisalem tego posta z x10i
pzdr
sory za brak znakow pl xD
Nie wspomne ze to ekran dotykowy czyli na cieplo reaguje lol a nie na "rekawiczkowy dotyk"
Bateria chyba w kazdym smarcie nie trzyma dlugo xD
Ja mam andka 2.2.1 fx10 od zdzicha na x10i i jakos dlugo trzyma xD
aparat w telefonach to przemilcze wymownym milczeniem barana bo szkoda gadac i ....
klawa qwerty na ekranie i pisanie postow sms to miodzio lol
wlasnie napisalem tego posta z x10i
pzdr
sory za brak znakow pl xD
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
ale bez neta ograniczysz jego możliwości dużo aplikacji potrzebuje go podczas pierwszego uruchomienia
u mnie średnio co 2 dni trzeba ładować ale dużo dzwonie sms (bo chyba do tego służy) wifi aplikacje w tle też robią swoje wyłączenie apn ostatnio poratowało
a i gps też fajna sprawa
no tak a jak jest zimno a gdzieś potrzeba zadzwonić czy sms napisać to lepiej mieć coś na rękach gdy mrozy -20Nie wspomne ze to ekran dotykowy czyli na cieplo reaguje lol a nie na "rekawiczkowy dotyk"
to zależy co rozumiesz że długo trzyma bo tygodnia to ci nie trzyma na pewno chyba że go nie dotykaszJa mam andka 2.2.1 fx10 od zdzicha na x10i i jakos dlugo trzyma xD
u mnie średnio co 2 dni trzeba ładować ale dużo dzwonie sms (bo chyba do tego służy) wifi aplikacje w tle też robią swoje wyłączenie apn ostatnio poratowało
przyznaje racjeklawa qwerty na ekranie i pisanie postow sms to miodzio

a i gps też fajna sprawa
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
ja pid żadnym pozorem nie mam sie zamiaru kłócić wrecz przeciwnie
co do mrozow masz fajna funkcje speach to text czy jakos tak zarabiscie to dziala tylko trzrba wyraźnie mówić xD
pzdr
ja osobiscie laduje co 2dni bo takze uzywam tego sf nie tylko do dzwonienia a co do aplikacji to task manager zalatwia sprawe wywalasz aplikacje ktore zzeraja %%baterii xD
pzdr
co do mrozow masz fajna funkcje speach to text czy jakos tak zarabiscie to dziala tylko trzrba wyraźnie mówić xD
pzdr
ja osobiscie laduje co 2dni bo takze uzywam tego sf nie tylko do dzwonienia a co do aplikacji to task manager zalatwia sprawe wywalasz aplikacje ktore zzeraja %%baterii xD
pzdr
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
Chyba to zla pora na nowy telefon, po pierwsze dlatego że jeszcze nie weszły do oferty cudeńka pokazane w Barcelonie, a po drugie dlatego że pomarańczowy być może zmieni abonamenty (play zmienił, era też).
W zeszłym roku też pociskali z przedłużeniami nim dali te trzy nietrafione zwierzaki. Nie bez znaczenia fakt że w sumie wybór w dotykowcach w orange jest mały - ja bym na przykład zadowolił się nokiami c6-01 lub c7 a ich brak.
Boli też że każdy fon ma jakąś irytującą wadę, a to cena, a to bateria, a to za mało pamięci, a to aparacik poniżej krytyki, a to brak fajnych treści dodatkowych, a człowiek by chciał ze wszystkiego trochę skorzystać - skoro ma się wypasiony fonik to zwykła ciekawość ciągnie do sprawdzenia jego możliwości.
Nie ma przyzwoitych telefonów z przyszłością?
W zeszłym roku też pociskali z przedłużeniami nim dali te trzy nietrafione zwierzaki. Nie bez znaczenia fakt że w sumie wybór w dotykowcach w orange jest mały - ja bym na przykład zadowolił się nokiami c6-01 lub c7 a ich brak.
Boli też że każdy fon ma jakąś irytującą wadę, a to cena, a to bateria, a to za mało pamięci, a to aparacik poniżej krytyki, a to brak fajnych treści dodatkowych, a człowiek by chciał ze wszystkiego trochę skorzystać - skoro ma się wypasiony fonik to zwykła ciekawość ciągnie do sprawdzenia jego możliwości.
Nie ma przyzwoitych telefonów z przyszłością?

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Re: Pytanie o telefony komórkowe
Czy ktos moze przesiadał się z androida na ios? Co ma ekosystem apple czego nie ma android? Czy warto jest się nad nim zastanowić? Czy rzeczywiśćie jest jakaś przewaga?
No i kupować 13 czy może jednak 14?
No i kupować 13 czy może jednak 14?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Ja się przesiadłem z iOSa na androida. Może to się dziwne wydawać, bo na codzień używam maczka, ale telefon wolę na androidzie. Przyczyna banalna, potrzebowałem dwóch fizycznych slotów na kartę SIM, a e-SIM nie wchodził w rachubę.
Nie wspomnę o bzdurach (jak w ajfonie mieć swój dzwonek), ale android ma też więcej darmowego fajnego oprogramowania.
Z uwagi na doskonały GPS (bez kłopotu łapie np. w samolocie) mam teraz Xiaomi, aparaty chodzą pod GCam. Wcześniej piałem Realme, też fajny.
Nie wspomnę o bzdurach (jak w ajfonie mieć swój dzwonek), ale android ma też więcej darmowego fajnego oprogramowania.
Z uwagi na doskonały GPS (bez kłopotu łapie np. w samolocie) mam teraz Xiaomi, aparaty chodzą pod GCam. Wcześniej piałem Realme, też fajny.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Hej,
Odnosnie ios. Mam Iphone 12 pro i du** nie urywa. Gdyby nie kamera nie kupilbym go.
W android masz troche wieksza kontrole nad tym co chcesz robic.
Mialem kiedys (rok temu 18 mies) huawey honor 8 i bylem bardziej zadowolony z niego.
Jezeli bedziesz duzo uzywal kamerke, filmowanie i robienie zdjec wtedy to ma sens.
Odnosnie ios. Mam Iphone 12 pro i du** nie urywa. Gdyby nie kamera nie kupilbym go.
W android masz troche wieksza kontrole nad tym co chcesz robic.
Mialem kiedys (rok temu 18 mies) huawey honor 8 i bylem bardziej zadowolony z niego.
Jezeli bedziesz duzo uzywal kamerke, filmowanie i robienie zdjec wtedy to ma sens.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Sycnro zdjęć w iCloud oraz same możliwości edycji w aplikacji zdjęcia (powiązanej właśnie z iCloud), świetnie tez działają pliki właściwie nie czuć ze to chmura ani nie zawraca du** jak dysk Google. Synchro połączeń między iPhone (można odbierać na różnych urządzeniach dana rozmowę).
Jednym z udogodnień, z których korzystam podczas pracy na laptopie, jest możliwość użycia iPada jako drugiego monitora. I to niezależnie od tego, czy bezprzewodowo, gdy jestem podłączony do sieci, czy kabelkiem USB, gdy jestem offline.
To jaki model wybierzesz zależy od oczekiwań jak również od ilości funduszy. Zarówno model 13 jak i 14 są dobre. 13 będzie na pewno jeszcze wspierana przez dłuższy czas: https://ispot.pl/iphone-14-niebieski Za to taka 14 ma lepszy aparat.
Jednym z udogodnień, z których korzystam podczas pracy na laptopie, jest możliwość użycia iPada jako drugiego monitora. I to niezależnie od tego, czy bezprzewodowo, gdy jestem podłączony do sieci, czy kabelkiem USB, gdy jestem offline.
To jaki model wybierzesz zależy od oczekiwań jak również od ilości funduszy. Zarówno model 13 jak i 14 są dobre. 13 będzie na pewno jeszcze wspierana przez dłuższy czas: https://ispot.pl/iphone-14-niebieski Za to taka 14 ma lepszy aparat.