Wiązanie z odległością
Brak możliwości zadania odległości
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Re: Wiązanie z odległością
U mnie też jest tak jak u autora wątku i solid nie radzi sobie z rozpoznaniem geometrii praktycznie 4500 ścian jest uszkodzonych, aczkolwiek można dwa imadła w złożeniu powiązać płaszczyznami. Co ciekawe ściany z płaszczyzną nie można powiązać wspólnie tylko stycznie tak jakby nie były płaskie ale do ustalenia pozycji wystarczy. kolego @logopeda ten part co wstawiłeś rozwiązuje problem, wiązania można dodawać normalnie. Jakiej wersji solida używasz pokazuje mi że jest to starsza wersja pliku ja mam 2018 pamiętam że w wcześniejszych wersjach solida z importowaniem stl nie było problemu a w nowszych kupa.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Kol.dudziak4 :
2014 - przy diagnostyce importu SW pokazuje szereg wadliwych ścian ale nawet tego nie naprawiałem.
W pliku dołączonym są one w ogóle usunięte.
2014 - przy diagnostyce importu SW pokazuje szereg wadliwych ścian ale nawet tego nie naprawiałem.
W pliku dołączonym są one w ogóle usunięte.
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 7
Wracam tu ponownie z tym samym problemem
Czy jest jakaś możliwość żeby sobie z tym poradzić (SW 2021)? Nie wiem, jakoś inaczej zapisywać czy coś. Mam nowe części i nie jestem w stanie ich wiązać w standardowy sposób. Jest jakieś rozwiązanie żeby nie otwierać tych części w wersji 2014 tylko załatwić to w wersji 2021?
pozdrawiam

Czy jest jakaś możliwość żeby sobie z tym poradzić (SW 2021)? Nie wiem, jakoś inaczej zapisywać czy coś. Mam nowe części i nie jestem w stanie ich wiązać w standardowy sposób. Jest jakieś rozwiązanie żeby nie otwierać tych części w wersji 2014 tylko załatwić to w wersji 2021?
pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Może po prostu ustaw ręcznie i zablokuj pozycje. Do symulacji nie potrzeba ustawić do mikrometra, bo na maszynie i tak tego nie powtórzysz.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 7
Mam odpowiedź, może komuś się przyda.
Miałem zaznaczoną opcję "3d interconnect" i widocznie to powodowało brak możliwości naprawy.
Po odznaczeniu tej opcji model z .step jest odpowiednio naprawiony. Później zapisuję do .sldprt i jest ok.
Potrzeba było dokładnego złożenia, po to używamy systemów typu ZERO CLAMP.

Miałem zaznaczoną opcję "3d interconnect" i widocznie to powodowało brak możliwości naprawy.
Po odznaczeniu tej opcji model z .step jest odpowiednio naprawiony. Później zapisuję do .sldprt i jest ok.
Potrzeba było dokładnego złożenia, po to używamy systemów typu ZERO CLAMP.