Lasery Kimla wycinają za darmo
Firma Kimla wycina laserem za darmo
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 117
Re: Lasery Kimla wycinają za darmo
Oprogramowanie pozwalające na automatyczną wycenę dla klientów jest dostarczane w komplecie z laserem Kimla.
Można to dość sprawnie zautomatyzować ponieważ istnieje możliwość współpracy z programami do zarządzania produkcją lub stroną Internetową.
Przykład integracji z oprogramowaniem zewnętrznym i zaawansowanym systemem magazynowania jest tu:
https://kimla.pl/film/koszty-laserowego ... my-10-razy
Oczywiście na początek nie trzeba stawiać fabryki i wystarczy jeden laser, operator lasera, magazynier-logistyk i osoba w biurze przygotowująca oferty i obsługująca zlecenia. Zatem na start 3 osoby, laser, żuraw z zawiesiem próżniowym do załadunku i jakiś wózek widłowy do obsługi dostaw i wysyłek. Powierzchnia jaką zajmuje laser to ok 5x12m, minimalna rozsądna hala to powierzchnia ok 300m2, ale dla zapewnienia powierzchni magazynowej i jako takiego luzu zalecał bym 500m2. W taką halę spokojnie wejdzie kolejny laser.
Z rzeczy potrzebnych do działania lasera poza tym co jest w komplecie dostawy należy tylko kupić kompresor.
Można to dość sprawnie zautomatyzować ponieważ istnieje możliwość współpracy z programami do zarządzania produkcją lub stroną Internetową.
Przykład integracji z oprogramowaniem zewnętrznym i zaawansowanym systemem magazynowania jest tu:
https://kimla.pl/film/koszty-laserowego ... my-10-razy
Oczywiście na początek nie trzeba stawiać fabryki i wystarczy jeden laser, operator lasera, magazynier-logistyk i osoba w biurze przygotowująca oferty i obsługująca zlecenia. Zatem na start 3 osoby, laser, żuraw z zawiesiem próżniowym do załadunku i jakiś wózek widłowy do obsługi dostaw i wysyłek. Powierzchnia jaką zajmuje laser to ok 5x12m, minimalna rozsądna hala to powierzchnia ok 300m2, ale dla zapewnienia powierzchni magazynowej i jako takiego luzu zalecał bym 500m2. W taką halę spokojnie wejdzie kolejny laser.
Z rzeczy potrzebnych do działania lasera poza tym co jest w komplecie dostawy należy tylko kupić kompresor.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 17
- Kontakt:
Przykro nam, wystąpił błąd. NotFound.
Błąd : Podana strona '/film/koszty-laserowego-ciecia-zmniejszylismy-10-razy' nie istnieje.
Błąd : Podana strona '/film/koszty-laserowego-ciecia-zmniejszylismy-10-razy' nie istnieje.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 17
- Kontakt:
"Niektórych detali"
to jak "lub czasopism".
Wczoraj znalazłem informację o cenach prądu na jesień, bo zaskoczył mnie rachunek za prąd, gdzie przy takim sobie średnim zużyciu dostałem dość znacząco jak na moje zużycie i zacząłem grzebać.
https://www.rachuneo.pl/prad-dla-firm?s ... ffers-list
W styczniu było po złotówce.
Sierpniowa refaktura 1.80 brutto.
Przepowiadane 2.20 netto i skok z preferencyjnego VATu 5% na zwyczajowe 23%.
Średnio mam 2 MWh miesięcznie.
Wiosną przy takim całkiem fajnym zleceniu na pół miesiąca wyszło mi 5 MWh zużycia.
To przy prognozie ceny daje ponad 10 k PLN. Co zżera gro z przychodu z tego zlecenia, bo ze względu na seryjność jest wycenione tylko z małą marżą.
Czas na fiber
Inaczej można się przebranżowić na skansen 

Wczoraj znalazłem informację o cenach prądu na jesień, bo zaskoczył mnie rachunek za prąd, gdzie przy takim sobie średnim zużyciu dostałem dość znacząco jak na moje zużycie i zacząłem grzebać.
https://www.rachuneo.pl/prad-dla-firm?s ... ffers-list
W styczniu było po złotówce.
Sierpniowa refaktura 1.80 brutto.
Przepowiadane 2.20 netto i skok z preferencyjnego VATu 5% na zwyczajowe 23%.
Średnio mam 2 MWh miesięcznie.
Wiosną przy takim całkiem fajnym zleceniu na pół miesiąca wyszło mi 5 MWh zużycia.
To przy prognozie ceny daje ponad 10 k PLN. Co zżera gro z przychodu z tego zlecenia, bo ze względu na seryjność jest wycenione tylko z małą marżą.
Czas na fiber

-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 117
Dokładnie, im wyższa cena prądu tym większa przewaga fiberów nad CO2.
Ale i fibery różnią się zużyciem energii.
Zmierzony przez klienta średni pobór lasera Kimla 6kW to zaledwie 17.5kW
Zostało to osiągnięte między innymi dzięki odzyskowi energii z hamujących osi napędów liniowych.
Oczywiście zaimplementowania jest również funkcja płynnej modulacji mocy lasera od prędkości posuwu.
Dzięki temu zwalniający posuw lasera proporcjonalnie zmniejsza moc źródła.
Ale i fibery różnią się zużyciem energii.
Zmierzony przez klienta średni pobór lasera Kimla 6kW to zaledwie 17.5kW
Zostało to osiągnięte między innymi dzięki odzyskowi energii z hamujących osi napędów liniowych.
Oczywiście zaimplementowania jest również funkcja płynnej modulacji mocy lasera od prędkości posuwu.
Dzięki temu zwalniający posuw lasera proporcjonalnie zmniejsza moc źródła.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Cześć,
mam takie detale - stal czarna s235 lub podobna

kątownik blacha 1,5 lub 2mm (wymiar 204x204mm) ilość 24szt
ścisk blacha 20mm (może być grubsza), (wymiary 100x95mm) ilość 4szt
jeżeli przesadziłem z ilością to proszę o "co łaska"
mam takie detale - stal czarna s235 lub podobna

kątownik blacha 1,5 lub 2mm (wymiar 204x204mm) ilość 24szt
ścisk blacha 20mm (może być grubsza), (wymiary 100x95mm) ilość 4szt