panele podłogowe
konserwacja
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
panele podłogowe
Witam serdecznie,pytanie od laika mianowicie czym zabezpieczyć nowe już położone panele podłogowe chodzi mi o łączenia,miejsca styku :desek:bo u paru znajomych zauważyłem w tych miejscach spuchnięcia od mycia podłogi na mokro.Może jakiś olej,wosk w płynie
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: panele podłogowe
tomasz61 pisze:Może jakiś olej,wosk w płynie
Nie ma

Nie ma nic co byłoby skuteczne na długi czas
Przy układaniu klejenie paneli daje długotrwały efekt
Ale jak panekle na modny teraz "klik" i już położone to
Dobrze wyciskać mopa

-
Nie myć na mokro, tylko ścierać lekko wilgotną szmatką.
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Jest to częsty problem. U kilku moich znajomych w ramach testu zrobiłem pewny myk i od kilku lat się sprawdza. Żadnych wypaczeń , itp. Weż bezbarwny silikon neutralny . Końcówki nie ucinaj tylko zostaw oryginalną . Wciśnij w złącze paneli tak silikon że będzie tylko w samym dole złącza. Dość mocno dociskaj ustnik w dół złącza żeby warstwa silikonu była mała . TYLKO SILIKON NEUTRALNY.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Panele czy deski drewniane?
W przypadku desek należy koniecznie pokryć je lakierem lub raz w roku olejem do podłóg. No i podłogi myje się jedynie wilgotną szmatą.
W przypadku paneli klasycznych, zależy od ich jakości. Ja mam u siebie dobre z fazą. Ale faktycznie w niektórych miejscach nie są szczelne. Próbowałem te miejsca uszczelnić klejem cyjanoakrylowym. No ale jak jest faza to łatwe.
W przypadku desek należy koniecznie pokryć je lakierem lub raz w roku olejem do podłóg. No i podłogi myje się jedynie wilgotną szmatą.
W przypadku paneli klasycznych, zależy od ich jakości. Ja mam u siebie dobre z fazą. Ale faktycznie w niektórych miejscach nie są szczelne. Próbowałem te miejsca uszczelnić klejem cyjanoakrylowym. No ale jak jest faza to łatwe.