Uwierz tu mechanikowi
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 6
Re: Uwierz tu mechanikowi
jak w ropniaku z 2014 roku nie ma dpf-a to znaczy że poprzedni właściciel się pozbył lub kupiłeś ulepa który z vinem nie ma nic wspólnego, stąd może problemy z zakupem części po numerze?
Krak.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 15
- Kontakt:
Ja tam się cieszę, jak mam DPF. Jest bezobsługowy i póki co nie miałem żadnych problemów, mam DPF w Volvo, miałem kiedyś w Chevrolecie i zero problemów. A jak zapinasz przyczepkę i się pochylisz żeby zapiąć kabel do świateł to jedyne co czujesz z wydechu to ciepło. Zero smrodu, zero dymu.
Mam też Transita bez DPF, mimo że silnik nic nie dymi to jednak specyficzny smród z wydechu jest.
Mam też Transita bez DPF, mimo że silnik nic nie dymi to jednak specyficzny smród z wydechu jest.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 47
Ciekawa teoria bo auto było kupowane nowe z salonu ,wiec firma ford to zbudowała ,a właściciel pierwszy to jacawboy pisze:to znaczy że poprzedni właściciel się pozbył lub kupiłeś ulepa który z vinem nie ma nic wspólnego

Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Posty w temacie: 6
żadna teoria, dpf montowano już od 2006r gdy wprowadzono normę Euro4, co prawda niektórzy producenci mieścili się jeszcze w normach ekologicznych i nowych aut w dpf nie wyposażało, zmieniło się to w 2009r. po wprowadzeniu Euro5 i tu nie było już możliwości żeby jakikolwiek nowy diesel wyjechał bez filtra.
Może w Rosji kupiłeś.
Może w Rosji kupiłeś.

Krak.
-
No nie , ale za to mam w nim ciekawostkę jak podgrzewana misa oleju i 2 akumulatory , na początku jak był w serwisie forda robiony to się mechanicy schodzili i oglądali bo ponoć w Polsce takich jeszcze nie widzieli bo to ponoć wersja arktyczna .( Ale pewnie tylko oni nie widzieli) Mnie osobiście to w niczym nie przeszkadzało nigdy, nawet lepiej odpala zimą .cawboy pisze:Może w Rosji kupiłeś
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Będzie tak jak do tej pory ,myślisz że diagnosta zagląda w rurę i sprawdza czy jest dpf czy to tylko atrapa .diagności sprawdzają stan techniczny aut a nie skład spalin z rury, to akurat sprawdzają krokodyle .jasiu... pisze:Ciekawe, jak to będzie teraz z przeglądami
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 15
- Kontakt:
A powinno być to kontrolowane. Jest do duży problem, i wcale nie myślę tu o ekologii w globalnym znaczeniu bo mam większe zmartwienia niż zastanawianie się jaka będzie temperatura na ziemi za 1000 lat. Ale jest to problem lokalny na teraz. Robię dziennie samochodem 80 km po takich niezbyt przyjaznych do wyprzedzania drogach więc jak się trafi ktoś przed tobą to 20 km trzeba jechać za nim. I tak kilka razy w miesiącu udaje się utrafić na takiego smroda, że ciężko jechać za nim. To jest duży problem, że jeżdżą auta które trują nas tu i teraz, bo są po prostu niesprawne. Bo jak się katalizator zepsuje to Janusz zamiast wymienić to wstawi rurkę a Bogdan po znajomości przegląd zrobi.
-
- Posty w temacie: 7
Nie wiem gdzie wy przeglądy robicie, ale od jakiś 5ciu, może więcej lat, każdym autem jakim byłem to badali mi spaliny…
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…