Parę lat woziłem elementy do ocynkowania ogniowego i nic nie rdzewieje pomimo trudnych warunków .
Przygotowanie do cynkowania w większości jest chemiczne . Jak chcesz perfekcyjnie to najpierw śrutowanie a ocynkownia tego nie robi .
[/quote]
Parę lat woziłem elementy do ocynkowania ogniowego i nic nie rdzewieje pomimo trudnych warunków .
i w końcu załapałeś ,brawo ty .emsc pisze:Przecież temat nie dotyczy cynkowania
we własnej firmie mogę być kim chce ,wyobraź ty to sobie ,nawet najlepiej zarabiającym konserwatorem powierzchni płaskich .emsc pisze:Automatyko-elektroniku niedodziałany
A jak komuś przy 300km/h odpadnie koło albo hamulce nie zadziałają to już nic takiego, nikt się nie będzie tym przejmował.
Chińczyki potrafią tyle albo i więcej co reszta świata, kwestia tego ile im za to zapłacisz. Jak płacisz tyle, że nikt inny nie dałby rady za to zrobić nawet projektu, to nie dziw się że chińczyk zrobił za tyle produkt działający średnio. Poza tym w "niechińskich" produktach zdarzają się takie same albo i gorsze wady, tylko cena się rożni.emsc pisze: ↑06 cze 2022, 20:52Możesz sobie wmawiać.
Chińska elektronik jest generalnie niedodziałana. Trudno znaleźć produkt, który nie sprawia takich czy innych problemów w pewnych sytuacjach. Dlatego, że Chińczyk nie przewidział, nie przetestował albo nie umiał. I nie chodzi o jakośc podzespołów, która jest generalnie niższa albo dużo niższa i to przynajmniej od razu wiadomo, tylko o samą jakość projektu oraz oprogramowania.
Zaznaczam, że nie poruszam temetu telefonów komórkowych, tylko elektroniki ogólnie. I nie tylko elektroniki.
grzes_rupinski1 pisze:Parę lat woziłem elementy do ocynkowania ogniowego i nic nie rdzewieje pomimo trudnych warunków .
Jako zawodowy elektronik i konstruktor, który kupuje i przetwarza sporo podzespołów i urządzeń zewsząd (i nie są to wyroby dostępne na chińskich giełdach dla ludu, za grosze), wiem na temat podzespołów produkcji różnych marek i róznego pochodzenia w ogóle, na tyle dużo, że mogę mieć wyrobione zdanie.nanab pisze: ↑08 cze 2022, 05:13Chińczyki potrafią tyle albo i więcej co reszta świata, kwestia tego ile im za to zapłacisz. Jak płacisz tyle, że nikt inny nie dałby rady za to zrobić nawet projektu, to nie dziw się że chińczyk zrobił za tyle produkt działający średnio. Poza tym w "niechińskich" produktach zdarzają się takie same albo i gorsze wady, tylko cena się rożni.