ruszt lasera - czym czyścicie?
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Re: ruszt lasera - czym czyścicie?
Hej
Mam do calej serii 50xx, powinienes cos dopasowac.
Wyslalem ci maila.
Pozdro
Dodane 3 minuty 41 sekundy:
Dobra pospieszylem sie zabardzo, zobaczylem jak paleta wyglada, zupelnie cos innego.
A nie najlatwiej napisac do Trumpf maila zeby ci Dxf przeslali ? O ile sie nie myle na maszynie tez powinien byc plik.
Pozdrawiam
Mam do calej serii 50xx, powinienes cos dopasowac.
Wyslalem ci maila.
Pozdro
Dodane 3 minuty 41 sekundy:
Dobra pospieszylem sie zabardzo, zobaczylem jak paleta wyglada, zupelnie cos innego.
A nie najlatwiej napisac do Trumpf maila zeby ci Dxf przeslali ? O ile sie nie myle na maszynie tez powinien byc plik.
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Mam ale jednostronne w trutopsie.A na maila nic nie dostałem
Dzięki
Dzięki
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Pany, a miedziane ruszty ktoś testował?
Ile to wytrzymuje i jak się tnie?
Ile to wytrzymuje i jak się tnie?
-
U nas w firmie tez co jakiś czas nowe ruszta wycinamy i wymiana , wycinamy z "czarnucha" jakiegos lepszego . Pytanie czy ocynk nie wytrzymałby dłużej ? skoro farbe gorzej łapie to i może ten nalot . Najgorszy nalot jest po aluminium .
-
Witam
jaki gatunek blachy najlepiej się sprawdza wam na podpory lasera ?
jaki gatunek blachy najlepiej się sprawdza wam na podpory lasera ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- trudno powiedzieć. w Trumpfach są miedziane elementy stołów (podłużne i poprzeczne pomimo grzebieni) i wytrzymują lata.cieciewoda pisze:Pany, a miedziane ruszty ktoś testował?
nie wiem czy ktoś sprawdzał. ale zamawianie blachy 3mm w ocynku (lub cynkowanie grzebieni) to zawsze podniesiony koszt. akurat rżnąłem przez wakacje mnóśtwo aluminium na nierdzewnych rusztach i świeży nalot schodzi łatwoLasebobo pisze:Pytanie czy ocynk nie wytrzymałby dłużej ? skoro farbe gorzej łapie to i może ten nalot . Najgorszy nalot jest po aluminium .
praktykuje sie czarne ruszta przy cieciu czarnej blachy a nierdzewne (może być h17) przy cięciu nierdzewnej. Sam nigdy nie sprawdzałem który jest "najlepszy"Łukasz.piotrowski pisze:jaki gatunek blachy najlepiej się sprawdza wam na podpory lasera ?

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel
-
- Znawca tematu (min. 80)
Witajcie, reprezentuje dużą firmę, mamy wiele laserów bo niedługo będzie ich ponad 20 tak więc temat czyszczenia rusztów jest bardzo powszechny. Używamy KIMLA, Bystronic czy Trumpf.
Mieliśmy czyszczarki ale długo one nie wytrzymują.
Jestem bardzo mocno zainteresowany tematem obustronnych rusztów. Czy ktoś może mi podesłać kilka foto jak to wygląda? Może program na takowy elementy? Jak to się sprawdza?
Obecnie chcę wdrożyć specjalną farbę, która ma ułatwiać czyszczenie rusztów chodzi o zmniejszenie przywierania zgorzeliny.
Może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł jak zoptymalizować temat rusztów lasera?
Pozdrawiam.
Mieliśmy czyszczarki ale długo one nie wytrzymują.
Jestem bardzo mocno zainteresowany tematem obustronnych rusztów. Czy ktoś może mi podesłać kilka foto jak to wygląda? Może program na takowy elementy? Jak to się sprawdza?
Obecnie chcę wdrożyć specjalną farbę, która ma ułatwiać czyszczenie rusztów chodzi o zmniejszenie przywierania zgorzeliny.
Może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł jak zoptymalizować temat rusztów lasera?
Pozdrawiam.
Lepiej pytać niż błądzić
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Taka rozkminka.. tak czy siak, pora na nowy ruszt. Spryskanie nowego rusztu środkiem typu "ufo" teoretycznie powinno powstrzymać przywieranie, ewentualnie pozbycie się syfu później?