dzisiaj chce zaczac robic rysunek do stołu podciśnieniowego ale zanim zaczne, wolalbym wiedziec jaka pompa/Dmuchawa bocznokanałowa bym potrzebowal i mam nadzieje ze ze mi bedziecie mogli pomoz

Stol bedzie potrzebny tylko do plyt wiorowych laminowach ktore bede obrabiane glownie z gory i na bokach, bez frezowania na wylot, ale te plyty wiorowe beda po frezowaniu mieli dokladnie te same wymiary (2500 x 515 mm).
Mysle ze ta informacje jest wazna bo prawdopodobnie z tego powodu bedzie potrzebna pompa/dmuchawa o znacznie mniejszej sily niz w przypadku gdy sie frezuje na wylot albo male elementy ale w moim przypadku sa to elementy o duzej powierzchni bez frezowania na wylot.
Pompy podcisnieniowe sa drossze niz dmuchawy bocznokanalowe, ale moze w moim przypadku wystarczy mala pompa?
Jesli nie, to jaka dmumchawe mozecie mi poleciec?
Oczywiscie staralem sie zrobic sam obliczenia i znalazlem informacje ze minimalna moc pompy podcisnieniowej dla stolu o wymiarach 2500 x 1250 mm (jako przyklad) jest okolo 9kw (12 hp/km). W moim przypadku stol bedzie okolo 2,5 razy mniejszy czyli minimalna potrzebna moc to 3,6 kw. Ale to w przypadku bardziej uniwersalnego stolu podcisnieniowego, wiec dla moich potrzeb wystarczy jeszcze mniejsza?
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam
Denis