Cholera nie wiem co dalej robic

kostner pisze:Dzieki Leoo jutro porobie fotki. Bezpieczniki sprawdzilem wszystkie w sterowaniu i wszystkie sa ok. Dzisiaj zauwazylem ze po wlaczeniu zasilania na plytce z paroma przekaznikami, malym trafem do ktorej jest podlaczony przycisk on na pulpicie zaczyna palic sie zielona dioda POWER. Po wcisnieciu przycisku on na pulpicie slychac jakis przekaznik i od razu na tej plytce zapala sie dioda ALARM ale PLC dalej milczy.
Ponadto zauwazylem ze po wyjsciu z trafa zasilajacego maszyne , napiecia 0-Faza ksztaltuja sie nastepujaco: 175, 90, 175 - pomiedzy fazami mam 220V i to juz mnie wogoole zaskoczylo i zszokowalo![]()
[ Dodano: 2008-09-13, 15:41 ]
Panowie sterowanie wstalo !! okazalo sie ze jest gdzies zwarcie na jakims czujniku - odpialem go i teraz musze go zlokalizowac, ale sterowanie dziala . Nie mialo to nic wspolnego z zasilaniem
Ale pojawil sie nowy problem Blad 911 (High) Sterowanie nie reaguje wcale. Z tego co znalazlem w necie wynika ze posypala sie pamiec - czyli parametry itd ale znalazlem sposoob na usuniecie tego problemu. Zaraz cos zjem i lece na hale sprawdzic. Potem zdam relacje co i jak.
[ Dodano: 2008-09-13, 20:19 ]
Problem 911 tez juz zazegnany. Teraz tylko wgrac parametry, znalezc uszkodzony kabel, wymienic okladziny na osi X i wiory leca![]()