otwór 1400mm fi 10mm w plaskowniku
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
otwór 1400mm fi 10mm w plaskowniku
Dzień dobry,
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i chciałbym prosić o pomoc w doborze metody obróbki metalu.
Potrzebuje wykonać otwór np. Fi10mm o długości 1400mm w plaskowniku z aluminium.
Potrzebujemy zrobić element chłodzący. Ma być płaski a wewnątrz przepływać ciecz.
Aktualnie mamy coś takiego wykonanego z aluminium, aczkolwiek zbyt często ulega awarii mocowanie. Potrzebujemy zrobić nowy element że stali, aczkolwiek nie mam pojęcia jak zrobić tak dlugi otwór wewnątrz płaskownika.
W załączeniu zdjęcie.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i chciałbym prosić o pomoc w doborze metody obróbki metalu.
Potrzebuje wykonać otwór np. Fi10mm o długości 1400mm w plaskowniku z aluminium.
Potrzebujemy zrobić element chłodzący. Ma być płaski a wewnątrz przepływać ciecz.
Aktualnie mamy coś takiego wykonanego z aluminium, aczkolwiek zbyt często ulega awarii mocowanie. Potrzebujemy zrobić nowy element że stali, aczkolwiek nie mam pojęcia jak zrobić tak dlugi otwór wewnątrz płaskownika.
W załączeniu zdjęcie.
-
Re: otwór 1400mm fi 10mm w plaskowniku
Też tak myślałem, ale szukam sposobu aby zrobić tak jak w oryginale. Oryginalny element nie jest spawany i jest z jednolitego materiału, otwór na wylot.
Może jeszcze ktoś coś podpowie.
Może jeszcze ktoś coś podpowie.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Pytanie czy stal będzie równie dobra jako element chłodzący? Raczej mosiądz.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Co zrobić trzeba wywiercić i tyle tu na filmie amatorskim pokazane co i jak robić, nie trzeba wiercić z jednej strony a można pokusić się o zrobienie z dwóch stron i spotkać się na środku.
-
Dziękuję za przesłane odpowiedzi. Myślę że właśnie to zostało zrobione w taki sposób jak przedstawiony na filmie. Postaram się namówić tokarza do zrobienia takiego mocowania i wiertła. Nie jest potrzebna precyzja, bo to tylko otwór dla cieczy.
Dziękuję za pomoc.
Dziękuję za pomoc.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Czy ten element nie może być wykonany z profilu stalowego lub mosiężnego ?