kamar pisze: Na przełom roku planują zakupy. Nigdy to nie było racjonalne ale jak to nazwać dziś ?
A na wiosnę bedzie lepiej tak?
Tak czasem sobie coś tam obejrzę i poczytam komentarzy pod filmami i jest wiele wpisow typu"nie budować teraz tylko czekaż aż bańka pęknie". Uważąm to za bzdury w tych czasach bo ja nie widzę jakiejś szczególnej bańki w materialach budowlanych. Owszem że zdrozaly-niektóre nawet znacząco, ale obnizek sę tez nie spodziewam. A jak runie bo budowy staną to obawiam się ze już nie będziemy mieć i my zadnych pieniędzy aby wtedy cokolwiek kupić bo akurat jakaś firma bankrutuje.
To bedzie jak na Titanicu, zatoniemy razem.
Ostatnio sobie taki obejrzalem i moze i troche gość odgrywa zrozpaczonego, ale za bardzo szaleje z kasą. On za jedno okno zaplacił 17.000 a mnie wszystkie kosztowały 17.500 z montażem.
To nie to, są jakieś dziwne problemy z dostawami i pytanie tylko czy sie to zmieni. Nigdy dotąd nie było takiego bałaganu a materiały w tym czasie gdzie budowlanka stała można było zwozić tirami.
Cos sie popsuło, troszeczkę.
KARABIN pisze:płyty OSB 12 po 70 zł.Ceny dochodziły do 120zł
Ogolnie one coś tam po jakimś szaleństwie cen chyba spadly. Na szczęście ja nie potrzebowałem, no moze poza 1 sztuką na komin. Ale przy jednej to i można przepłacić.
A tak robiąc dalej bałagan w temacie o ogrzewaniu to wrzucę filmik o tym co sądzi Roman Kluska o tym wszystkim. Myślę ze warto obejrzec.
kamar pisze:Jak nie potrafi do czegoś przekonać w kilka minut to znaczy , że pieprzy.
Równie dobrze mozna napisać ze jedno zdanie napisane na forum ma wystarczyć jako odpowiedz na wszystkie zadane pytania. Książke też można napisać na jednej stronie. I film nagrać o długości 1 minuty.
....
Ostatnio sobie taki obejrzalem i moze i troche gość odgrywa zrozpaczonego, ale za bardzo szaleje z kasą. On za jedno okno zaplacił 17.000 a mnie wszystkie kosztowały 17.500 z montażem.
17.000 brutto , czy netto (?)
Mam podobne dwuskrzydłowe HS w salonie (3metrowe 15 737,00 zł. netto , 2metrowe 13 008,00 zł. netto)
..... , zwróć uwagę ile sztuk ma gość z filmiku.
Nic dziwnego , że teraz płacze.
Dzięki za filmik.
Mam teraz okazję zweryfikować jak ja szalałem z kasą.
Mój dom ma 147 m² .... , nie mam podjazdu ale mogę się już pochwalić tynkami wewnętrznymi , elektryką , ogrzewaniem podłogowym i gruntową pompą ciepła , instalacją wodną , kanalizą , gotową posadzką , trzy stelaże podtynkowe zainstalowane.
I tym gościa z filmiku wyprzedzam.
Drzwi wyjściowe, do kotłowni , brama w drodze ..... , zaliczkowane.
Na obecną chwilę (bez kosztów za działkę 10ar) wylądowałem na poziomie 557 486.00 zł.
Buduję dalej ......
p.s.
Dachu nie deskowałem , ale w tym czasie co go robiłem chyba bym majątku na to nie wydał.