Leoo,
Witam:) Kolega z Tarnobrzega, wiedze specjalista:D, może pomoże koledze z miasta obok?
Mocowanie sruby napedowej
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Witamelmar pisze:ruba trapezowa 16 i chciałam ją wkomponować w łożysko 52202 (łożysko kulkowe wzdłużne dwukierunkowe) lub 3201
Nie bardzo wiadomo w czym problem? Chyba o średnice rdzenia śruby do średnicy wew. łożyska. Należy w łożyska wprasować tulejki i tyle. Albo poszukać łożysk z mniejszą śr. wew. , albo zakupić śrubę 18x4 i obejdzie się bez tulejki.
Pozdrawiam
W dzień obchodź się z żoną jak z przyjacielem, w nocy jak z przyjaciółką.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Skoro jest juz tyle pytan to i ja jeszcze zapytam.
Tam gdzie ja kupilem czesci, mieli sprzegla (pomiedzy sruba a krokowcem) o srednicy 8mm i 2 lozyska tez o srednicy 8mm - jedno do wzdluznych i jedno do poprzecznych obciazen. Jedno montowane z jednej strony np plyty aluminiowej a drugie z drugiej.
Pytanie jest takie, czy zaszkodzi srubie np 18 -20 mm zeby ja przetoczyc na 8mm na koncach?
Silniki 3Amp i karte kupilem w www.hobbycnc.com - tylko ze zmienilem parametry maszyny (stara 600x600mm) i nie wiem czy przypadkiem teraz nie sa za male do maszyny 1500x800 - czy ma ktos wyczucie w tych sprawach i moze doradzic?
Adam
Tam gdzie ja kupilem czesci, mieli sprzegla (pomiedzy sruba a krokowcem) o srednicy 8mm i 2 lozyska tez o srednicy 8mm - jedno do wzdluznych i jedno do poprzecznych obciazen. Jedno montowane z jednej strony np plyty aluminiowej a drugie z drugiej.
Pytanie jest takie, czy zaszkodzi srubie np 18 -20 mm zeby ja przetoczyc na 8mm na koncach?
Silniki 3Amp i karte kupilem w www.hobbycnc.com - tylko ze zmienilem parametry maszyny (stara 600x600mm) i nie wiem czy przypadkiem teraz nie sa za male do maszyny 1500x800 - czy ma ktos wyczucie w tych sprawach i moze doradzic?
Adam