Suwmiarka elektroniczna z górnej pólki
Mitutoyo/Holex/TESA
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
Re: Suwmiarka elektroniczna z górnej pólki
Suwmiarka ma już 13 lat, wiele ze mną przeżyła, ale nie przypuszczał bym że inne chłodziwo ma taki wpływ.
Myślałem o nowej, ale Mitutoyo cięzko zastąpić czymś innym. Tesa mi nie leży i waham się miedzy następną Mitutoyo a Mehr.
Własnie, jakie macie doświadczenia z Mehr?
Myślałem o nowej, ale Mitutoyo cięzko zastąpić czymś innym. Tesa mi nie leży i waham się miedzy następną Mitutoyo a Mehr.
Własnie, jakie macie doświadczenia z Mehr?
-
- Posty w temacie: 2
Nie wiem jak mehr, ale mahr akurat jak chodzi o suwmiarki mam mieszane odczucia. Za cenę mitoitoio IP 67 masz golasa od Niemców. A nie są ani lepiej wykonane, ani jakoś wygodne, i w dodatku nie lubią zbyt szybkiego przesuwania. Jest tego u nas w laboratoriach niewiadomo ile, nóweczki, ale jakoś szalu nie ma.
Nie wiem, co msz do tesy, moim zdaniem akurat calkiem spoko, bardzo podobny system do sylvaca, tylko kwestia przyzwyczajenia do innej guzikologii niż w mitoitoio, ale za to trochę więcej funkcji przy tej samej ilości guzików.
Nie wiem, co msz do tesy, moim zdaniem akurat calkiem spoko, bardzo podobny system do sylvaca, tylko kwestia przyzwyczajenia do innej guzikologii niż w mitoitoio, ale za to trochę więcej funkcji przy tej samej ilości guzików.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
ALZ pisze:Własnie, jakie macie doświadczenia z Mehr?
Srebrna Mitutoyo IP67 jest naprawdę ok i do tego jest wytrzymała. Mahr też jest ok, ale jest bardzo delikatny w stosunku do Mitutoyo. Tesy nigdy nie używałem.
CFA pisze:do czego używacie tych suwmiarek elektronicznych?
Pomiar wymiarów o tolerancji równej lub luźniejszej niż +/-0,1mm albo pomiar zgrubny dokładniejszych wymiarów.
Jeżeli pomogłem kliknij pomógł 

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
Wygoda i szybkość odczytu. Tylko tyle

Jeżeli pomogłem kliknij pomógł 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
-
- Posty w temacie: 2
kamar pisze:Pewniejszym rozwiązaniem jest zamówienie okularów dwuogniskowych do roboty.
Miałem, i wolę dwie niezależne pary. W progresywnych proste linie wyglądały jak krzywe...

pozdrawiam,
Roman
Roman