To jest dokładnie ten sam problem co pisałem. W profilach konstrukcyjnych płaci się za precyzję. Natomiast mi potrzebna tylko prosta na oko rura. Obawiam się też że przy zamówieniu 100mb cena zmieniłaby się z magazynowej na aktualną. Czyli plus 30-50%.
Rura kształtowa
-
strikexp
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 8
Re: Rura kształtowa
Ten też byłby spoko, nawet nie pomyślałem że w Ebmia mają takie cuda. Niestety tutaj cena jest 3x wyższa niż w przypadku tej rury do plandeki. Także na pewno jej nie wyeliminuje 
To jest dokładnie ten sam problem co pisałem. W profilach konstrukcyjnych płaci się za precyzję. Natomiast mi potrzebna tylko prosta na oko rura. Obawiam się też że przy zamówieniu 100mb cena zmieniłaby się z magazynowej na aktualną. Czyli plus 30-50%.
-
strikexp

A to już moja słodka tajemnica jak zwykle. Wiem że można zamówić z przysłowiowej huty ale na wagon to mało kogo stać.
W każdym razie ta rura od plandeki pasuje mi idealnie poza średnicą. Ale z braku laku to i kit dobry.
Najważniejsze że to produkt pospolity, masa tego jest zużywana do plandek w samochodach ciężarowych. Na pewno cena jest aktualna, a dostępność całego wagonu od ręki.
W każdym razie ta rura od plandeki pasuje mi idealnie poza średnicą. Ale z braku laku to i kit dobry.
Najważniejsze że to produkt pospolity, masa tego jest zużywana do plandek w samochodach ciężarowych. Na pewno cena jest aktualna, a dostępność całego wagonu od ręki.
-
pepepe1
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Jeszcze profile masztowe sobie obczaj, najmniejszy ma 73x57mm, tyle że w przekroju kropla. Kęty A4721.
-
strikexp

Na to jeszcze nie wpadłem bo dzisiaj zawalony robota byłem. Ale te profile masztowe nie są okrągłe a droższe od tych konstrukcyjnych. Więc też odpada.
Na 100mb mam zysk 100x50zł = 5000zł
Dodane 2 minuty 43 sekundy:
Najważniejszą rzeczą jakiej mnie nauczono na studiach. To że jeśli coś buduję to powinienem poszukać jak najbardziej masowych elementów. Konkurencja obniża cenę.
Na 100mb mam zysk 100x50zł = 5000zł
Dodane 2 minuty 43 sekundy:
Najważniejszą rzeczą jakiej mnie nauczono na studiach. To że jeśli coś buduję to powinienem poszukać jak najbardziej masowych elementów. Konkurencja obniża cenę.
-
strikexp

Coś w ten deseń, w sumie są części zapasowe więc całkiem spoko. Natomiast to co znalazłem to jakieś składane wytłoczki ze stali. Nie wygląda to zachęcająco w kwestii korozji. Aluminiowe napinacze plandeki lepiej się prezentują