Polerowanie aluminium
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 13
Re: Polerowanie aluminium
Czegoś tu nie rozumiem skoro pasta polerska ma 1500 czyli jest bardziej gruboziarnista od papieru 5000 to jakim cudem ma lepiej polerować od papieru 5000.???
To nie o rozumienie chodzi, tylko o żmudną i nudną robotę.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:Czegoś tu nie rozumiem skoro pasta polerska ma 1500
no, czegoś tu nie rozumiesz.
pasta za droga?
cala niedziela przed tobą, zacznij tylko a dasz radę

Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.
-
Pasty nie mam a papier mam na miejscu.
I ile można polerować 2 rurki.
-
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:I ile można polerować 2 rurki.
sprawdź i napisz
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
A to już są cuda, które potrafią zrozumieć osoby, które czasem coś przepolerować muszą. Może chodzi o to, że ścierniwo w paście jest luźne, a w papierze przyklejone? Może papier się zapycha, a pasta nie? Taka sugestia, żebyś sam pomyślał, zamiast o wszystko pytać.prosteiszkuteczneWynalazki pisze: ↑04 lip 2021, 11:25to jakim cudem ma lepiej polerować od papieru 5000.???
I pamiętaj, jeśli zadajesz pytanie, to otrzymujesz odpowiedź. Pytałeś o sposób uzyskania lustrzanej powierzchni, to dostałeś odpowiedź.
Jeśli chcesz koniecznie tą powierzchnię uzyskać za pomocą papieru ściernego, to chyba najlepiej będzie na ten papier nakleić filc, na to pastę i tym polerować.
Nie byle jaką pastę, do alu musi być diamentowa!
-
W wodzie też papier się nie zapycha.
To ta twarda pasta w kostkach jak kreda się nie nadaje?
To ta twarda pasta w kostkach jak kreda się nie nadaje?
-
- Posty w temacie: 8
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:Czegoś tu nie rozumiem skoro pasta polerska ma 1500 czyli jest bardziej gruboziarnista od papieru 5000 to jakim cudem ma lepiej polerować od papieru 5000.???
masakra - powtórze, polerowanie to nie jest szlifowanie... pisałem o doborze materiałów polerskich po papierze 400, a ty jednak wiesz lepiej? to czemu cały świat używa przeróżnych past polerskich w przeróżnych formach, płynnych, stałych, w granulacie itp itd. w obróbce mechanicznej, strumieniowej, wibracyjnej itp to stój dalej w miejscu i jak przy okazji gdzieś ci zalega papier 10 000 to szoruj dalej...
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:To ta twarda pasta w kostkach jak kreda się nie nadaje?
ona się nadaje ale ma swoje miejsce w całym "procesie technologicznym"... nie wiem też czy ty jesteś w stanie wydobyć z tej pasty jej właściwości bo nie masz do tego po prostu sprzętu. Ktoś ci tu dobrze doradził, autosol, nawet automax, to są dobre pasty które dają wystarczający rezultat z ręki.
-
jajca sobie z was robi ten wynalazca a wy się dalej produkujecie 

-
- Posty w temacie: 8
też tak uważam, kolego szkuteczny, mam dla ciebie propozycje jak z papieru ściernego zrobić pastę, weź no ostry nożyk i z arkusza papieru 5000 zeskrob ścierniwo do miseczki ze smalcem, zmieszaj i masz gotowe.