Ciekawostki filmowe...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 70
Re: Ciekawostki filmowe...
Nie mam pojęcia, pod hasłem flexure jest tego pełno na youtube. Sam nie wiem co to jest dokładnie. Ale najróżniejsze cuda robią na zasadzie tych konstrukcji z ugięciem.
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Znajomi na uczelni lubią te flexures. Sprawdzają się w małych, precyzyjnych mechanizmach. Sam też wykorzystałem tego typu rozwiązanie w ostrzarce do skrobaków. Plastikowy "zawias" zamienia ruch śruby na docisk płytki węglikowej "od przodu" i "od góry". Ale dalej nie wiem, jak to się po polsku nazywa 

Dodane 34 minuty 46 sekundy:
A tu flexure w wykonaniu AvE:

Dodane 34 minuty 46 sekundy:
A tu flexure w wykonaniu AvE:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 8
To mi się natychmiast skojarzyło z tym cudem techniki: Ditch Witch.
W pełni sterowalna radiowo z powierzchni ziemi "wiertło-igła", chociaż o trochę większej średnicy
- wersja JT100 to prawdziwy potwór, ale jest i mini: JT5.
Diabelstwo wierci przez wszystko, a potem wciąga w otwór kilkusetmetrową albo i kilometrową rurę.
Pierwszy raz zobaczyłem taką maszynę w akcji podczas minionej akcji "wodociągowania" Polski, trudno było mi uwierzyć w możliwości urządzenia - i dotąd szczerze podziwiam pomysłodawców i konstruktorów tej "wiertary".
W pełni sterowalna radiowo z powierzchni ziemi "wiertło-igła", chociaż o trochę większej średnicy

Diabelstwo wierci przez wszystko, a potem wciąga w otwór kilkusetmetrową albo i kilometrową rurę.
Pierwszy raz zobaczyłem taką maszynę w akcji podczas minionej akcji "wodociągowania" Polski, trudno było mi uwierzyć w możliwości urządzenia - i dotąd szczerze podziwiam pomysłodawców i konstruktorów tej "wiertary".
Pomogłem? Kliknij, proszę :-)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 70
Dodane 51 minuty 50 sekundy:
Uwaga, uwaga, Morawiecki już sprawdza czy zapłaciłeś wszystkie nowe podateczki. Lepiej sprawdź wszystkei rury i otwory bo łajza wślizgnie się nawet przez mysią dziurę

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 29
młot elektromagnetyczny
szczerze mówiąc nie wiedziałem że ta technologia ma zastoswoanie w praktyce - myślałem że tylko zabawki w stylu "can cruscher" i "coin shrinker"...
szczerze mówiąc nie wiedziałem że ta technologia ma zastoswoanie w praktyce - myślałem że tylko zabawki w stylu "can cruscher" i "coin shrinker"...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt: