TUE 35 zakup
Opinia o TUE 35
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Re: TUE 35 zakup
DawidPrynt pisze:On jej nigdzie nie ogłaszał i chce oddać w dobre ręce, sam mówi że mógłby za nią w tej chwili wziąć 8000zł
A przy przecinaniu nawet twardych materiałów nic nie drga, toczenie po długości to stożek 0.06mm co pewnie dało by się wyregulować koniem
Kolego ale mi nie musisz nic udowadniać bo na starym rumplu koniem wyjdziesz w normalnej tolerancji, jak Ci maszyna pasuje i uważasz że jest lalka to bierz.
Ja tam nie uwierze że ktoś robi prezent za kilka czy kilkanaście tyś zł i sprzedaje maszynę w cenie szlifu tym bardziej że na forum były już opisywane podobne "lalki" po remoncie z zatartym łożem a jedna to nawet nadal stoi na olx za 20 tyś

Ty ją widziałeś, twoje pieniądzę, twoja decyzja bo mi nic do tego

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
Okej to ja ją biorę najwyżej jak będzie do kitu do sprzedam za takie pieniądze chyba nie za dużo stracę. Będę się odzywał jak kupię i popracuję trochę na niej
Dziękuję wszystkim za pomoc 

-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
No ten posuw poprzeczny to tak średnio się przełącza, ale ogólnie wychodzi na +. Mam taki skarb u siebie i generalnie da się na tym coś "uciukać", ale żeby coś produkować na tym na większą skalę to nie widzę możliwości.
Faktycznie zwykły wyłącznik i brak hamulca na wrzecionie sprawiają, że trzeba trochę cierpliwości

>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Dlatego warto dorobić dźwignię wyłączania silnika przy korbkach posuwów. Wtedy skutecznie/szybko można wyłączać, hamować silnikiem, przełączać lewe/prawe
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Jeśli mamy opcje:
- chinka - TUE35 - nowa bułgarka CU
to porównałbym to do
- papierowy model - awionetka - boeing
Z papierowym modelem można sobie pomarzyć o lataniu, choć lata.
Awionetka już w zamkniętej skorupie tyłek "przewiezie" w miarę szybko z punktu A do B.
A seryjnie z możliwością skorzystania z toalety i dużą ładownością - trzeba wsiąść do RyanAir'a
No może zamiast papierowego modelu - można jakąś paralotnię wziąć, bo chinką za 4k pln już można sobie tulejkę przewiercić, czy przetoczyć delikatnie.
to porównałbym to do
Awionetka już w zamkniętej skorupie tyłek "przewiezie" w miarę szybko z punktu A do B.
A seryjnie z możliwością skorzystania z toalety i dużą ładownością - trzeba wsiąść do RyanAir'a

No może zamiast papierowego modelu - można jakąś paralotnię wziąć, bo chinką za 4k pln już można sobie tulejkę przewiercić, czy przetoczyć delikatnie.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
Tutaj włącznik jest pod skrzynką nortona popracowałem chwilę i całkiem wygodne jest.tokarzmaly pisze: ↑25 kwie 2021, 19:03Dlatego warto dorobić dźwignię wyłączania silnika przy korbkach posuwów. Wtedy skutecznie/szybko można wyłączać, hamować silnikiem, przełączać lewe/prawe
Dzisiaj ją jadę odebrać I będę testował

Dodane 3 minuty 26 sekundy:
Wiadomo że na starej maszynie nie zrobisz tak łatwo tego co na nowej ale to już kwestia operatora, praktyki i pomysłowości (która mam nadzieję z czasem się nabierzeZienek pisze: ↑26 kwie 2021, 10:33Jeśli mamy opcje:
to porównałbym to do

-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Będzie Pan zadowolony
. Lepsza taka jak żadna. Na pewno lepsze to niż niż LD itp

>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<