Elektrownia wiatrowa z krokowca

Dyskusje na temat silników krokowych i sterowników silników krokowych.

strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 100

Re: Elektrownia wiatrowa z krokowca

Post napisał: strikexp » 23 kwie 2021, 08:38

Jakbyś dokładnie obejrzał to byś zauważył że gościu wstawił magnesy stałe na wirniku. Chyba w celu podbicia napięcia, albo mocy. Nie znam się aż tak :P

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 28

Post napisał: pitsa » 23 kwie 2021, 09:18

Strike, ty to chyba masz jakiś magnes na czole bo wzbudza cię do dyskusji w każdym temacie. ;-)

Jeśli jesteś bogatym wietnamczykiem to poskładasz co zechcesz i co uznasz, że da ci kolejne miliony wyświetleń. ;-)

To są przykłady naśladownictwa, w celu osiągnięcia konkretnych korzyści. Korzyści nie związanych z wykorzystaniem tego co pokazane na filmie, w życiu poza filmem. I jak w internetach widać azjaci i inni hindusi są w naśladownictwie zdecydowane skuteczniejsi. Nie ważna fizyka, ważne że byle głupka to oczaruje.

Jak zrobisz coś konkretnego to wtedy pogadamy. Może być taki filmik:

może być i krzywa popierdułka:
Obrazek
Specjalnie szoruję pomysłami po dnie... bo lepsze to niż puste gadanie "wtedy pogadamy".
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

upanie
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: upanie » 23 kwie 2021, 09:49

Przecież koleś zamontował na wirniku magnesy.
Nie oglądałem tego filmiku jakoś szczególnie uważnie ale tyle zobaczyłem.

Dodane 29 sekundy:
Cholera za wolny jestem :)

Dodane 3 minuty 11 sekundy:
A co do Creative channel to nie lubię typa.
Wrzuca filmiki jak coś zrobić domowym sposobem ale chciałbym zobaczyć dom w którym jest tyle komponentów na półkach co on ma. Ma wszystko w dużych ilościach, posortowane i poukładane.
czilałt...

strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: strikexp » 23 kwie 2021, 11:18

Mi tylko youtube podpowiedział taki filmik. Wiadomo że to jest tylko do nabijania wyświetleń. Ale alternator to jest sensowny pomysł. Czasami leży w garażu z zepsutym kontrolerem napięcia.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 89

Post napisał: tristar0 » 23 kwie 2021, 16:49

Dodane 6 minuty 37 sekundy:
choć oczyma wyobrażni już widzę kolegę PITSA na takim pędzącym traktorku w berecie z antenką w uszach wiatr w oczach łzy a na liczniku 23 Km/h. :mrgreen:
Załączniki
sąsiedzi.jpg
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

upanie
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: upanie » 23 kwie 2021, 17:19

tristar0 pisze:jak się zyje z tego co sie pokazuje to ma zaplecze "techniczne" rozbudowane

Ta, to tak jakby powiedzieć, że Avengers czy Titanic to są "home made movies" a to, że to filmy pro to dlatego, że producenci żyją z pokazywania :P

Subskrybuję ten kanał od dawna ale już go nie lubię i nie oglądam bo właśnie to taka świnka morska - ani świnka ani morska.
No ale to chyba naturalna pułapka bo każdy chce się rozwijać. Na poączątku jest home made, diy a z czasem co raz to lepsze narzędzia, co raz to bardziej zaawansowane projekty. No niby wporzo ale wtedy kanał wychodzi z amatorskiej strefy i kieruje się w stronę pro a to już zupełnie inna liga.

Jest taki kanał Made in Poland. Super cuda robili praktycznie młotkiem, kątówką i spawarką elektrodową.
Teraz mają nowy warsztat, coraz więcej narzędzi i maszyn i... coraz mniej filmów.
Jak zaczną używać maszyn CNC to już w ogóle nie będzie na co patrzeć.
czilałt...

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 23 kwie 2021, 18:38

czasem oglądam właśnie takie filmiki pochodzenia raczej Hinduskiego specyficzna odmiana angielskiego w mowie i niektóre pomysył sa wręcz zatykające a nie wspomnę o narzędziach jakimi są tworzone ale to są tylko perełki i wyświetleń mają mało może dla włożonego wkładu pracy bo zauważam że jest jakaś zasada im większy badziew tym większa oglądalność.
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: strikexp » 23 kwie 2021, 19:03

Pamiętaj że Facebook czy Youtube to jest dno i jeszcze metr mułu. Taka rozrywka dla najgłupszej większości społeczeństwa i dzieciarni. Najlepiej sprzedają się głupoty dla leniwych niedorozwojów. A nie jakieś poważne treści.

upanie
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: upanie » 23 kwie 2021, 19:23

No już nie generalizuj mędrcze.
czilałt...

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 23 kwie 2021, 19:34

Dodane 6 minuty 21 sekundy:
ostatnio się zawziąłem i zrobiłem imadło dwudzielne troche z nudy trochę z ciekawości takie na 160 mm szerokości i 40mm wysokie

Dodane 1 minuta 6 sekundy:
właśnie na Youtube jeden gośc robi na wytaczarce różne cudeńka wiec na frezarce też można

Dodane 20 minuty 11 sekundy:
A w związku z tym że imadło skończone i pomalowanie i nie na niebieski (na zdjeciu w wersji surowej) to w wolnych chwilach walczę z podzielnicą bo już moja mechaniczna trochę mnie nudzi wiec elektroniczna będzie w sam raz
Załączniki
34.jpg

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Silniki Krokowe / Sterowniki Silników Krokowych”