Elektrownia wiatrowa z krokowca
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 100
Re: Elektrownia wiatrowa z krokowca
Jakbyś dokładnie obejrzał to byś zauważył że gościu wstawił magnesy stałe na wirniku. Chyba w celu podbicia napięcia, albo mocy. Nie znam się aż tak 

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 28
Strike, ty to chyba masz jakiś magnes na czole bo wzbudza cię do dyskusji w każdym temacie. 
Jeśli jesteś bogatym wietnamczykiem to poskładasz co zechcesz i co uznasz, że da ci kolejne miliony wyświetleń.
To są przykłady naśladownictwa, w celu osiągnięcia konkretnych korzyści. Korzyści nie związanych z wykorzystaniem tego co pokazane na filmie, w życiu poza filmem. I jak w internetach widać azjaci i inni hindusi są w naśladownictwie zdecydowane skuteczniejsi. Nie ważna fizyka, ważne że byle głupka to oczaruje.
Jak zrobisz coś konkretnego to wtedy pogadamy. Może być taki filmik:
może być i krzywa popierdułka:

Specjalnie szoruję pomysłami po dnie... bo lepsze to niż puste gadanie "wtedy pogadamy".

Jeśli jesteś bogatym wietnamczykiem to poskładasz co zechcesz i co uznasz, że da ci kolejne miliony wyświetleń.

To są przykłady naśladownictwa, w celu osiągnięcia konkretnych korzyści. Korzyści nie związanych z wykorzystaniem tego co pokazane na filmie, w życiu poza filmem. I jak w internetach widać azjaci i inni hindusi są w naśladownictwie zdecydowane skuteczniejsi. Nie ważna fizyka, ważne że byle głupka to oczaruje.
Jak zrobisz coś konkretnego to wtedy pogadamy. Może być taki filmik:
może być i krzywa popierdułka:

Specjalnie szoruję pomysłami po dnie... bo lepsze to niż puste gadanie "wtedy pogadamy".
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Przecież koleś zamontował na wirniku magnesy.
Nie oglądałem tego filmiku jakoś szczególnie uważnie ale tyle zobaczyłem.
Dodane 29 sekundy:
Cholera za wolny jestem
Dodane 3 minuty 11 sekundy:
A co do Creative channel to nie lubię typa.
Wrzuca filmiki jak coś zrobić domowym sposobem ale chciałbym zobaczyć dom w którym jest tyle komponentów na półkach co on ma. Ma wszystko w dużych ilościach, posortowane i poukładane.
Nie oglądałem tego filmiku jakoś szczególnie uważnie ale tyle zobaczyłem.
Dodane 29 sekundy:
Cholera za wolny jestem

Dodane 3 minuty 11 sekundy:
A co do Creative channel to nie lubię typa.
Wrzuca filmiki jak coś zrobić domowym sposobem ale chciałbym zobaczyć dom w którym jest tyle komponentów na półkach co on ma. Ma wszystko w dużych ilościach, posortowane i poukładane.
czilałt...
-
Mi tylko youtube podpowiedział taki filmik. Wiadomo że to jest tylko do nabijania wyświetleń. Ale alternator to jest sensowny pomysł. Czasami leży w garażu z zepsutym kontrolerem napięcia.
-
- Posty w temacie: 89
Dodane 6 minuty 37 sekundy:
choć oczyma wyobrażni już widzę kolegę PITSA na takim pędzącym traktorku w berecie z antenką w uszach wiatr w oczach łzy a na liczniku 23 Km/h.
choć oczyma wyobrażni już widzę kolegę PITSA na takim pędzącym traktorku w berecie z antenką w uszach wiatr w oczach łzy a na liczniku 23 Km/h.

Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
tristar0 pisze:jak się zyje z tego co sie pokazuje to ma zaplecze "techniczne" rozbudowane
Ta, to tak jakby powiedzieć, że Avengers czy Titanic to są "home made movies" a to, że to filmy pro to dlatego, że producenci żyją z pokazywania

Subskrybuję ten kanał od dawna ale już go nie lubię i nie oglądam bo właśnie to taka świnka morska - ani świnka ani morska.
No ale to chyba naturalna pułapka bo każdy chce się rozwijać. Na poączątku jest home made, diy a z czasem co raz to lepsze narzędzia, co raz to bardziej zaawansowane projekty. No niby wporzo ale wtedy kanał wychodzi z amatorskiej strefy i kieruje się w stronę pro a to już zupełnie inna liga.
Jest taki kanał Made in Poland. Super cuda robili praktycznie młotkiem, kątówką i spawarką elektrodową.
Teraz mają nowy warsztat, coraz więcej narzędzi i maszyn i... coraz mniej filmów.
Jak zaczną używać maszyn CNC to już w ogóle nie będzie na co patrzeć.
czilałt...
-
czasem oglądam właśnie takie filmiki pochodzenia raczej Hinduskiego specyficzna odmiana angielskiego w mowie i niektóre pomysył sa wręcz zatykające a nie wspomnę o narzędziach jakimi są tworzone ale to są tylko perełki i wyświetleń mają mało może dla włożonego wkładu pracy bo zauważam że jest jakaś zasada im większy badziew tym większa oglądalność.
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Pamiętaj że Facebook czy Youtube to jest dno i jeszcze metr mułu. Taka rozrywka dla najgłupszej większości społeczeństwa i dzieciarni. Najlepiej sprzedają się głupoty dla leniwych niedorozwojów. A nie jakieś poważne treści.
-
Dodane 6 minuty 21 sekundy:
ostatnio się zawziąłem i zrobiłem imadło dwudzielne troche z nudy trochę z ciekawości takie na 160 mm szerokości i 40mm wysokie
Dodane 1 minuta 6 sekundy:
właśnie na Youtube jeden gośc robi na wytaczarce różne cudeńka wiec na frezarce też można
Dodane 20 minuty 11 sekundy:
A w związku z tym że imadło skończone i pomalowanie i nie na niebieski (na zdjeciu w wersji surowej) to w wolnych chwilach walczę z podzielnicą bo już moja mechaniczna trochę mnie nudzi wiec elektroniczna będzie w sam raz
ostatnio się zawziąłem i zrobiłem imadło dwudzielne troche z nudy trochę z ciekawości takie na 160 mm szerokości i 40mm wysokie
Dodane 1 minuta 6 sekundy:
właśnie na Youtube jeden gośc robi na wytaczarce różne cudeńka wiec na frezarce też można
Dodane 20 minuty 11 sekundy:
A w związku z tym że imadło skończone i pomalowanie i nie na niebieski (na zdjeciu w wersji surowej) to w wolnych chwilach walczę z podzielnicą bo już moja mechaniczna trochę mnie nudzi wiec elektroniczna będzie w sam raz