Ale stawiasz jakąś tezę w związku z tymi oczywistościami, kwestionujesz to co ja napisałem czy co chcesz coś innego przekazać, ale masz problem z wyrażaniem istoty rzeczy?emsc pisze: ↑03 kwie 2021, 15:53Rachunek masz, tylko nie masz na nim zazwyczaj środków. To chyba jest jednak pewna różnica?CFA pisze: ↑03 kwie 2021, 15:52Ja w praktyce nic nie mam na rachunku VAT - firma co wióry jej oddaję płaci mi splitem zawsze i to jedyny wpływ na moje konto VAT. Znika po pierwszym ZUSie czy podatku. Kilku innych dostawców jak wystawia faktury z adnotacją MPP to im płacę podzieloną ale jak nie muszę, to szybciej jest dla mnie kliknąć zwykły.
Każde konto firmowe z mocy prawa posiada podpięte subkonto VAT. Musi je mieć właśnie na przyjmowanie płatności podzielonych, który przychodzą, czy się to właścicielowi rachunku podoba, czy nie.
Bo nie bardzo rozumiem po co mi tłumaczysz co ja mam na rachunku VAT i dlaczego go mam.
Dodane 5 minuty 59 sekundy:
Ale przyznaj, że prośba o zwrot choć prawomocna, to jeszcze długa droga do zwrotu środków.
A jak trafisz na potrzebującego tej kasy, to na prośbę nie odda i będziesz musiał dłużej poczekać
albo uruchamiać aparat sądowniczo-windykacyjny.